Νέα | Εξοικονομώ

Νέα παράταση έως 15 Μαρτίου για το «Εξοικονομώ 2021»

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Νέα παράταση έως 15 Μαρτίου στη λειτουργία της πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας στο κλείσιμο των ανακοινώσεών του για την επιδότηση σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο για τον μήνα Φεβρουάριο.

Όπως είπε ο κ. Σκρέκας η νέα παράταση μέχρι τις 15 Μαρτίου για την λειτουργία της πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων για το «Εξοικονομώ 2021» αποφασίστηκε λόγω των δυσμενών συνθηκών που επικράτησαν κατά τον πρώτο μήνα έναρξης του προγράμματος. Σημειώνεται ότι με την αμέσως προηγούμενη παράταση η πλατφόρμα θα έκλεινε στις 15 Φεβρουαρίου.

Μέχρι στιγμής για το πρόγραμμα Εξοικονομώ έχουν υποβληθεί περισσότερες από 80.000 αιτήσεις.

Παράλληλα ο κ. Σκρέκας επανέλαβε ότι τους επόμενους μήνες θα τρέξει το πρόγραμμα αντικατάστασης κλιματιστικών και ψυγείων το οποίο, όπως σημείωσε, μπορεί να επιφέρει μείωση έως και κατά 30% στην κατανάλωση ενέργειας για τα νοικοκυριά.

Μέτρα στήριξης για ρεύμα και φυσικό αέριο

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για το ρεύμα και το φυσικό αέριο, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης.

Ρεύμα

Σε οικιακά τιμολόγια, και τον Φεβρουάριο η επιδότηση θα αφορά μόνο τις κύριες κατοικίες.

Για τις πρώτες 150 kWh η επιδότηση θα είναι στα 0,15 ευρώ ανά kWh έναντι 0,16 ευρώ τον Ιανουάριο. Για τις επόμενες 150 έως 300 kWh το ύψος της ενίσχυσης θα είναι στα 0,11 ευρώ/kWh έναντι 0,12 τον Ιανουάριο.

Η μέση μηνιαία επιδότηση για λογαριασμό έως 300 kWh θα διαμορφωθεί στα 39 ευρώ αντί για 42 ευρώ τον περασμένο μήνα. Για όσους καταναλωτές είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο η μηνιαία επιδότηση φτάνει στα 51 ευρώ.

Σε μη οικιακά τιμολόγια

Σε ό,τι αφορά τους μη οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος θα διατηρηθεί αμετάβλητη η επιχορήγηση των 65 ευρώ/MWh. Αφορά αγροτικά, επαγγελματικά, εμπορικά, βιομηχανικά και λοιπές χρήσεις.

Φυσικό αέριο

Σε σχέση με τους λογαριασμούς φυσικού αερίου, το ύψος της κρατικής επιχορήγησης δεν θα αλλάξει τον Φεβρουάριο. Θα είναι στα 20 ευρώ ανά MWh, όπως και η έκπτωση της ΔΕΠΑ Εμπορίας στα 20 ευρώ ανά MWh. Συνολικά το όφελος για τα νοικοκυριά ανέρχεται σε 40 ευρώ.

Ελαφρώς χαμηλότερη θα είναι η επιχορήγηση για τα μη οικιακά τιμολόγια φυσικού αερίου. Θα είναι στα 20 ευρώ ανά MWh για όλους τους παρόχους αντί για 30 τον Ιανουάριο.

Συνολικά για τον μήνα Φεβρουάριο η κυβέρνηση θα διαθέσει 350 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση των νοικοκυριών.

Ακόμα ο υπουργός ανακοίνωσε παράταση για την υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα Εξοικονομώ έως τις 15 Μαρτίου.

Πηγή: newsbomb.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.