Νέα | buildingcert

«Εξοικονομώ 2021»: Επανέναρξη σε δύο εβδομάδες για τις ανολοκλήρωτες αιτήσεις

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Λύση στα προβλήματα έκδοσης ΠΕΑ μέσω της πλατφόρμας buildingcert έδωσε το ΥΠΕΝ, το οποίο λίγο μετά τη λήξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για το «Εξοικονομώ 2021» που αφορά τις κατοικίες, ανακοίνωσε την επανέναρξη της διαδικασίας σε δύο εβδομάδες, αποκλειστικά για τις ανολοκλήρωτες αιτήσεις.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ για την επανέναρξη του «Εξοικονομώ 2021» για τις ανολοκλήρωτες αιτήσεις:

«Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021».

Για όσους έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων αλλά δεν την έχουν ολοκληρώσει, η πλατφόρμα θα ανοίξει εκ νέου, εντός δύο εβδομάδων.

Με νέα ανακοίνωση, το ΥΠΕΝ θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για την ακριβή ημερομηνία».

Υπενθυμίζεται ότι το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης ήταν εξ αρχής πολύ μεγάλο και αυτό αποτυπώθηκε σε αριθμούς. Μία ημέρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας για το «Εξοικονομώ 2021», οι ανολοκλήρωτες αιτήσεις ήταν περισσότερες από 35.000, γι’ αυτό κρίθηκε και αναγκαία η επανέναρξη του προγράμματος σε δύο εβδομάδες. Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) έχουν εκδοθεί για συνολικά 96.000 αιτήσεις, σύμφωνα με το b2green.gr.

Να σημειωθεί ότι για την υπαγωγή στο «Εξοικονομώ 2021» προαπαιτείται ενεργειακή επιθεώρηση και έκδοση ΠΕΑ.

Δέσμευση Σκρέκα για αύξηση κονδυλίων στην Περιφέρεια Κρήτης

Τη δέσμευση του Κώστα Σκρέκα για αύξηση κονδυλίων του «Εξοικονομώ 2021» στην Περιφέρεια Κρήτης κατάφερε να αποσπάσει ο βουλευτής Ηρακλείου ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου μέσα από τις αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις στις οποίες έχει προχωρήσει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός μετά την κατάθεση των στοιχείων από τον βουλευτή ΚΙΝΑΛ παραδέχτηκε ότι ο υφιστάμενος προϋπολογισμός των 27,2 εκ. € είναι ανεπαρκής για την ένταξη όλων των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί. Δεσμεύτηκε στον κ. Κεγκέρογλου ότι θα αναζητήσει πόρους και θα αυξήσει τον προϋπολογισμό του προγράμματος, για να ενταχθούν όλες οι αιτήσεις.

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Κεγκέρογλου έφερε στη Βουλή «αποκαλυπτικά», όπως τα χαρακτήρισε, στοιχεία για την κατανομή των πρόρων του προγράμματος «Εξοικονομώ 2021». Στοιχεία που καταδεικνύουν την κατάφωρη και εξόφθαλμη αδικία για την Κρήτη και το πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 συνολικού προϋπολογισμού 630 εκ. €. Σε κάθε Κρητικό αντιστοιχούν μόλις 42,80 €. Για άλλους κατοίκους και συγκεκριμένα για τους κατοίκους του Νοτίου Αιγαίου αντιστοιχούν 92,00 € ανά άτομο. Της Θεσσαλίας 88,00 €. Της Δυτικής Ελλάδας 60,00 €.

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.