Νέα | Εξοικονομώ κατ' οίκον

ΕΣΠΑ: Στις προτεραιότητες το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Δράσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ στον τομέα του περιβάλλοντος και της τόνωσης της πράσινης επιχειρηματικότητας προγραμματίζει το υπουργείο Οικονομίας, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Greenagenda.gr.

Ο υφυπουργός ανέφερε πως η προκήρυξη του α’ κύκλου των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό περίπου 150 εκατ. ευρώ, θα γίνει εντός του Ιανουαρίου, ενώ θα υπάρξουν και νέες δράσεις που θα αφορούν την ανάπτυξη clusters και λοιπών δομών εκκόλαψης επιχειρήσεων. Παράλληλα, όπως σημείωσε, ανασχεδιάζονται τα υφιστάμενα χρηματοδοτικά εργαλεία και παρατείνεται η δράση τους μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ σχεδιάζονται νέα εργαλεία για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, που δεν θα τα διαχειρίζονται οι συστημικές τράπεζες, αλλά νέοι φορείς, όπως η νέα αναπτυξιακή τράπεζα.

Σε ό,τι αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας, ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε πως αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020. Στο πλαίσιο αυτό στις προτεραιότητες και της περιόδου 2014-2020 εντάσσεται η ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων και η ενίσχυση των νοικοκυριών σε δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον». Όπως είπε ο κ. Χαρίτσης, σε συνεργασία και διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς έχουν ξεκινήσει οι σχετικές προπαρασκευαστικές ενέργειες για την έναρξη ενός νέου προγράμματος, αντίστοιχου με το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», φιλικότερου προς τον πολίτη, αξιοποιώντας και την ήδη αποκτηθείσα εμπειρία.

Πηγή: avgi.gr

 

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.