Νέα | Ενεργειακή απόδοση

Ενεργειακός έλεγχος: Εξοικονομήστε τώρα και για πολλά ακόμα χρόνια

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Τι θα απαντούσατε στην ερώτηση, «Ποιο μέρος του σπιτιού σας κοστίζει τα περισσότερα χρήματα στον ενεργειακό λογαριασμό;»

Σήμερα, υπάρχουν στη διάθεση σας πολλές τεχνολογίες και μέθοδοι για να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την ενεργειακή απόδοση, να διατηρήσετε σε καλή κατάσταση το εσωτερικό περιβάλλον και οικονομική τη λειτουργία ακόμα και ενός σπιτιού 100 χρόνων. Ωστόσο, για να γίνουν τα παραπάνω πρέπει να  γνωρίζετε από πού χάνει ενέργεια το σπίτι σας.

Σίγουρα,  θα προτιμούσατε αντί να πληρώνετε υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος να εξοικονομείτε χρήματα για σημαντικότερες ανάγκες σας.  Tο να μειώσετε την ενεργειακή κατανάλωση του σπιτιού σας –και τους λογαριασμούς σας μαζί με αυτή – είναι πιο περίπλοκο από ό, τι φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Αλήθεια ξέρετε από πού να ξεκινήσετε;

Ξεκινήστε από την  ενεργειακή επιθεώρηση του σπιτιού σας! Είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να εκτιμήσετε την ενεργειακή του κατάσταση και να προσδιορίσετε τι πρέπει να κάνετε για να τη βελτιώσετε.

Ένας ειδικά εκπαιδευμένος ενεργειακός επιθεωρητής, θα έρθει στο σπίτι σας και θα εξετάσει κάθε σημείο του για να εντοπίσει τι οδηγεί σε μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας από όσο θα έπρεπε. Μετά τον έλεγχο, ο επιθεωρητής θα είναι σε θέση να σας προτείνει συγκεκριμένους τρόπους για να αναβαθμίσετε τις περιοχές του σπιτιού σας που σας στοιχίζουν ακριβά.

Μια επένδυση που σας βοηθάει να εξοικονομήσετε χρήματα και να ζήσετε σε ένα πιο υγιεινό περιβάλλον.

Μερικοί είναι διστακτικοί λόγω των χρημάτων που πρέπει να πληρώσουν για την ενεργειακή επιθεώρηση. Κι όμως, το κόστος της ενεργειακής επιθεώρησης είναι μηδαμινό μπροστά στο κέρδος που θα αποφέρουν οι προτάσεις αναβάθμισης του ενεργειακού επιθεωρητή, εφόσον εφαρμοστούν.

Αν ακολουθήσετε τις προτάσεις του ενεργειακού επιθεωρητή για ενεργειακή αναβάθμιση της οικίας σας, θα εξασφαλίσετε μεγάλη μείωση στους ενεργειακούς λογαριασμούς (ρεύμα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο κτλ). Η ενεργειακή επιθεώρηση είναι μια ελάχιστη επένδυση που εκτός από τη μείωση στην ενεργειακή κατανάλωση, θα σας προσφέρει ένα πιο άνετο, υγιεινό περιβάλλον και θα μειώσει το ενεργειακό σας αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Ο ενεργειακός επιθεωρητής θα ελέγξει  το σπίτι σας ή τον επαγγελματικό σας χώρο για προβλήματα υγρασίας, ελλιπή μόνωση, προβλήματα στεγανότητας και μόνωσης των κουφωμάτων, για διαρροές αέρα, για σπασμένες σωληνώσεις, για  μηχανικά και ηλεκτρικά προβλήματα. Θα εντοπίσει, δηλαδή, όλα εκείνα τα δαπανηρά θέματα που υπάρχουν στο σπίτι σας και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία, την ασφάλεια σας και την ανθεκτικότητα της κατασκευής.

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης;

Αρχικά ο ενεργειακός επιθεωρητής θα μελετήσει τους ενεργειακούς λογαριασμούς, ώστε να έχει μια βάση για την ενεργειακή κατανάλωση του σπιτιού σας και να μπορεί να υπολογίσει πόσα χρήματα θα εξοικονομήσετε αν ακολουθήσετε τις ενεργειακές αναβαθμίσεις που σας προτείνει. Επίσης, θα σας ρωτήσει και θα καταγράψει πιθανά προβλήματα που έχετε εντοπίσει ώστε να δείξει σε αυτά τα θέματα ιδιαίτερη προσοχή.

Στη συνέχεια θα προχωρήσει σε αυτοψία του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου του σπιτιού σας χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο εξοπλισμό, όπως θερμική κάμερα, υγρασιόμετρο κ.α.

Μια λίστα με τα βασικά σημεία που ελέγχει ο ενεργειακός επιθεωρητής είναι:

 • Πιθανά θέματα υγιεινής και ασφάλειας (ποιότητα αέρα, ύπαρξη υγρασίας και μούχλας, επικίνδυνος ηλεκτρικός εξοπλισμός).
 • Μόνωση και στεγανότητα σε τοίχους, οροφές και κουφώματα.
 • Φωτισμός και ηλεκτρικά καλώδια.
 • Συστήματα θέρμανσης, ψύξης και ζεστού νερού χρήσης.
 • Διαρροές στους αγωγούς.
 • Θερμογέφυρες.
 • Συστήματα σκίασης.

energyAuditCheckList

Μετά το τέλος της επιθεώρησης του σπιτιού σας, ο ενεργειακός επιθεωρητής θα αναλύσει τα προβλήματα που έχει καταγράψει και θα ετοιμάσει μια έκθεση με πλήρη καταγραφή των προβλημάτων και των προτάσεων του για να κάνετε το σπίτι σας ενεργειακά αποδοτικό.

Θα σταματήσετε να μαντεύετε από πού “χάνει” ο χώρος σας, η ενεργειακή επιθεώρηση θα σας αποκαλύψει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να τον κάνετε ενεργειακά αποδοτικό και να κερδίσετε χρήματα.

Επικοινωνήστε με την energycert.gr και ένας πιστοποιημένος ενεργειακός επιθεωρητής θα αναλάβει τον ενεργειακό έλεγχο του σπιτιού σας.

 

energycert.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

 1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
 2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
 3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
 4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
 5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.