Νέα | ενεργειακή κρίση

Μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Η ενεργειακή κρίση πλήττει έντοντα τις εμπορικές επιχειρήσεις και η ανάγκη υιοθέτησης ενισχυμένων μέτρων στήριξης από την κυβέρνηση είναι μεγάλη. Αυτό τόνισε αντιπροσωπεία της ΕΣΕΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Καρανίκα σε συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου τόνισαν πως η πολεμική ανάφλεξη στην Ουκρανία απαιτεί την πλήρη επικαιροποίηση του μηχανισμού στήριξης της επιχειρηματικότητας απέναντι στην εκτόξευση του ενεργειακού κόστους. Η ενεργειακή κρίση τροφοδοτεί επίσης και τις νέες πληθωριστικές πιέσεις.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας υπογράμμισε πως η διασφάλιση φθηνού ηλεκτρικού ρεύματος αποτελεί προϋπόθεση επιβίωσης για χιλιάδες ευάλωτες, κυρίως μικρές και πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις. Αυτές ήδη λαμβάνουν υπέρογκα φουσκωμένους λογαριασμούς τους οποίους, κατά πλειοψηφία, αδυνατούν να αποπληρώσουν.

Σημείωσε πως η εικόνα αυτή, συνδυαζόμενη με την κάθετα μειωμένη αγοραστική κίνηση εξαιτίας του αυξημένου κόστους διαβίωσης, συνιστά «νάρκη» για τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις που προσπαθούν να ανακτήσουν τις απώλειες που προκάλεσε η πανδημία (εκτός από την ενεργειακή κρίση).

Στήριξη για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση

Η ΕΣΕΕ ζήτησε να ενταθούν οι κυβερνητικές προσπάθειες τόσο για την καθιέρωση ενός ισχυρού ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, όσο και για συγκράτηση των ανατιμήσεων στην εγχώρια αγορά ρεύματος. Ζητά να ληφθεί υπ’ όψιν και η αύξηση της επιδότησης των λογαριασμών προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Σημείωσε δε πως και η ανακατανομή των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ θα πρέπει να συμπεριληφθεί στην «εργαλειοθήκη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενεργειακή κρίση.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης των Δράσεων που έχει ήδη αναγγείλει το Υπουργείο. Τέτοιεις είναι το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ» αποκλειστικά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το Πρόγραμμα επιδότησης για την αντικατάσταση παλαιότερων ενεργοβόρων συσκευών στις επιχειρήσεις, όπως κλιματιστικών μηχανημάτων. Και το Πρόγραμμα επιδότησης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στις στέγες των επιχειρήσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της ΕΣΕΕ ο Γ.Γ. κ. Νίκος Μπόνης, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Σταύρος Καφούνης και το μέλος του Προεδρείου κ. Χρήστος Μπλουγούρας.

Πηγή: euro2day.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.