Νέα | ενεργειακή αναβάθμιση

«Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»: Ερώτημα στους αρμόδιους Υπουργούς για την πορεία του προγράμματος

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Επιστολή απέστειλε το Επιμελητήριο Κοζάνης στους Υπουργούς: Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού κ. Σταθάκη, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Σκουρλέτη και Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Τσιρώνη, με θέμα: «Ενημέρωση για την υλοποίηση του προγράμματος ”Εξοικονομώ κατ’ Οίκον”».

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Αναφορικά με την υλοποίηση του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», θα θέλαμε να λάβουμε επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο σας και εσάς για το πότε και πώς, ήτοι με ποιες προϋποθέσεις, θα ξεκινήσει και πάλι η υλοποίηση του προγράμματος, στο οποίο έχουν υποβάλλει χιλιάδες ιδιοκτήτες αίτηση υπαγωγής και από όσο γνωρίζουμε οι αιτήσεις πανελλαδικά έχουν ξεπεράσει τις 35.000 σε αριθμό.

Επειδή θεωρούμε ότι οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση του προγράμματος δημιουργούν αρνητικό κλίμα και ψυχολογία όσο αφορά, τόσο τους ιδιοκτήτες που δεν γνωρίζουν αν θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών και επαγγελματικών στεγών τους, όσο και τον κλάδο των κατασκευαστών και του συνόλου σχεδόν του εργατοτεχνικού προσωπικού της χώρας, αλλά και του τεχνικού επιστημονικού προσωπικού που εμπλέκεται επαγγελματικά με το εν λόγω πρόγραμμα, παρακαλούμε άμεσα να επιληφθείτε του θέματος και να δώσετε στη δημοσιότητα ημερομηνία επανέναρξης του προγράμματος, κινητοποιώντας παράλληλα την άμεση εκταμίευση των επιδοτήσεων αυτού.

Σε διαφορετική περίπτωση και όσο διαρκεί η παραπληροφόρηση που δυστυχώς κυριαρχεί για την μελλοντική πορεία του προγράμματος, η ανεργία και τα λουκέτα σε επιχειρήσεις θα αυξηθούν και η εν γένει ωφελιμότητα, καθώς και ο κοινωνικός χαρακτήρας του προγράμματος θα εξαλειφθεί.

Επισημαίνουμε ότι με την άμεση εκταμίευση των ποσών της χρηματοδότησης που θα πρέπει να γίνεται με απλές διαδικασίες από τις Τράπεζες, θα διευκολύνονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μπορούν να υποστηρίξουν περισσότερες αιτήσεις ενδιαφερομένων ιδιωτών εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τον υγιή ανταγωνισμό.

Παράλληλα, θα δίδεται άμεσα η δυνατότητα στους οικονομικά ασθενέστερους που

συνήθως αποκλείονται λόγω αδυναμίας δανεισμού να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους, αντί να επιδοτούνται ετησίως με επιδόματα θέρμανσης.

Αναμένοντας την απάντησή σας, ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»

Ο Πρόεδρος Του Επιμελητηρίου Κοζάνης
Κωνσταντίνος Κυριακίδης

 

Πηγή: www.kozan.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.