Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Ρεκόρ εξάντλησης πόρων μέσα σε περίπου 15′ στη Δυτική Ελλάδα

Tags:

energycert_εξοικονομω

Συνεχίστηκε την Παρασκευή το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας .

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τους μηχανικούς της Περιφέρειας, δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα κατά τη σύνδεση του πληροφοριακού του “Εξοικονομώ” με το buildingcert, με αποτέλεσμα την εξάντληση των πόρων της Περιφέρειας σε χρόνο ρεκόρ, διάρκειας περίπου 15′.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΝ αναφέρει ότι η πλατφόρμα έκλεισε στις 10.16 το πρωί. Υποβλήθηκαν 7.985 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 2.356, δεσμεύοντας το ποσό που είχε προϋπολογιστεί για τη συγκεκριμένη Περιφέρεια, συνολικά 51,4 εκατ. ευρώ. Η μέση επιχορήγηση ανά εγκριθείσα αίτηση είναι της τάξης των 21.800 ευρώ.

Από τα ανωτέρω δεδομένα, φαίνεται πως λιγότερο από το 30% των αιτήσεων που ξεκίνησαν τη διαδικασία υποβολής, κατάφεραν να εξασφαλίσουν την έγκρισή τους.

 Τέλος, από το ΥΠΕΝ υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα -που χρηματοδοτείται με πόρους από το ΕΣΠΑ με συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης- συνεχίζεται  τη Δευτέρα  21 Δεκεμβρίου με το άνοιγμα της πλατφόρμας στις 10 π.μ. για τις Περιφέρειες Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου.

Πηγή: b2green.gr