Νέα | εξοικονομώ αυτονομώ

Έκλεισε το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» για Στερεά και Πελοπόννησο σε λιγότερο από 1 ώρα

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Δύο ακόμα Περιφέρειες της χώρας μπήκαν σήμερα στον… χορό του νέου «Εξοικονομώ-Αυτονομώ». Πρόκειται για τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδος και Πελοποννήσου, στις οποίες μεταφέρεται ο αγώνας ταχύτητας για μία θέση στην επιδότηση του προγράμματος.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα άνοιξε στις 10 το πρωί και οι διαθέσιμοι πόροι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εξαντλήθηκαν άμεσα, όπως συνέβη και στις Περιφέρειες που προηγήθηκαν, της Αττικής, της Ηπείρου και των Ιονίων Νήσων. Ο προϋπολογισμός για τη Στερεά Ελλάδα είναι 31.580.000 ευρώ ενώ για την Πελοπόννησο είναι 48.000.000 ευρώ.

Περίπου στις 10.44 έφτασαν και οι πρώτες πληροφορίες για την εξάντληση των κονδυλίων στη Στερεά Ελλάδα, ενώ λίγο πριν τις 11 εξαντλήθηκαν οι πόροι και για την Πελοπόννησο.

Από τις πρώτες πληροφορίες που έφτασαν στο B2Green, φάνηκε πως υπήρχαν σημαντικές καθυστερήσεις στην ταυτοποίηση των Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης, όπως είχε συμβεί και με τις προηγούμενες περιφέρειες.

Θυμίζουμε πως τόσο στην επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΝ για την Αττική, όσο και σε χθεσινή συνέντευξη του Υπουργού, το πρόβλημα με τις καθυστερήσεις στη λήψη των ΠΕΑ από το πληροφοριακό, αποδόθηκε στην απόπειρα έκδοσης νέων ΠΕΑ ή τροποποίησης υφιστάμενων από τους ενεργειακούς επιθεωρητές την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η πλατφόρμα έκλεισε στις 10:40 π.μ. Υποβλήθηκαν 4.209 αιτήσεις, από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 1.382, δεσμεύοντας 29,4 εκατ. ευρώ. Η μέση επιχορήγηση διαμορφώνεται γύρω στα 21.250 ευρώ.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η πλατφόρμα έκλεισε στις 10:48 π.μ.. Υποβλήθηκαν 4.729  αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 2.002, δεσμεύοντας τα 44,8 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού. Η μέση επιχορήγηση διαμορφώνεται στα 22.400 ευρώ.

Πηγή: b2green.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.