Νέα | ανακαίνιση κατοικίας

Εγκρίθηκε η νέα έκθεση για την ανακαίνιση του κτιριακού αποθέματος

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε τη δεύτερη έκδοση της Έκθεσης μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την κινητοποίηση επενδύσεων για την ανακαίνιση του εθνικού κτιριακού αποθέματος σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 6 του ν. 4342/2015 (άρθρο 4 της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ).

Η έκθεση αφορά στη στρατηγική για την ανακαίνιση κατοικιών, εμπορικών κτιρίων, δημόσιων και ιδιωτικών. Αποτελεί δε τη δεύτερη έκδοση της μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την κινητοποίηση επενδύσεων για την ανακαίνιση του αποτελούμενου από κατοικίες και εμπορικά κτίρια, εθνικού κτιριακού αποθέματος, όπως προβλέπεται στο άρθρο 4 της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ για την ενεργειακή αποδοτικότητα.

Η μακροχρόνια στρατηγική που περιγράφεται στην έκθεση, θέτει το σαφή στόχο μετάβασης προς ένα Αειφορικό Κτιριακό Απόθεμα με χρονικό ορίζοντα το έτος 2030, δηλαδή της σταδιακής και συντονισμένης αναβάθμισης του κτιριακού αποθέματος , ώστε το 2030 το 7% των προς ανακαίνιση κτιρίων υφιστάμενων κτιρίων κατοικιών να έχει ανακαινιστεί ενεργειακά.

Η έκθεση εκπονήθηκε με τη συνεργασία στελεχών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Κατεβάστε το ΦΕΚ με την αναθεωρημένη έκθεση, από εδώ.

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.