Νέα | Εξοικονόμηση Ενέργειας

Ε.Ε.: Απαγόρευση συσκευών υψηλής ενέργειας για την εκπλήρωση των κλιματικών στόχων

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Μια σειρά ηλεκτρικών συσκευών, όπως οι βραστήρες και τα πιστολάκια μαλλιών, θα πρέπει να μειώσουν την ενεργειακή τους κατανάλωση, σύμφωνα με τους νέους κανόνες που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να ανταποκριθεί πιο εύκολα η Ευρωπαϊκή Ένωση στους κλιματικούς της στόχους.

Νέοι κανόνες εξοικονόμησης ενέργειας αναμένεται να προταθούν για ανελκυστήρες, ηλιακούς συλλέκτες, συστήματα ελέγχου και αυτοματισμού, καθώς και για φορτηγά με ψυγεία, μεταξύ άλλων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επικύρωσε τη συμφωνία του Παρισιού, η οποία είχε αρχικά συμφωνηθεί το περασμένο έτος και η οποία υποχρεώνει τα κράτη-μέλη να μειώσουν δραστικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Τα σχέδια για τη λεγόμενη «νομοθεσία οικολογικού σχεδιασμού» θα ανακοινωθούν αργότερα αυτό το έτος και στη συνέχεια η Κομισιόν θα διαπραγματευτεί με τους κατασκευαστές και τις βιομηχανικές ομάδες πριν τα νέα προϊόντα βγουν στην αγορά.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, δήλωσε ότι η νομοθεσία είναι αναγκαία για την επίτευξη των κλιματικών στόχων που συμφωνήθηκαν από σχεδόν 200 κράτη στο Παρίσι πριν από ένα χρόνο.

Η Επιτροπή εκτιμά ότι μέσω πρωτοβουλιών οικολογικού σχεδιασμού που εφαρμόζονται ήδη, όπως οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας και τα πιο αποτελεσματικά στεγνωτήρια ρούχων, ο κάθε καταναλωτής εξοικονομεί ήδη ηλεκτρική ενέργεια αξίας περίπου 330 ευρώ το χρόνο.

Η Ε.Ε. απαγόρευσε επίσης τις ηλεκτρικές σκούπες υψηλής ενέργειας το 2014, με ακόμη χαμηλότερες απαιτήσεις ενέργειας να έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο έτος.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.