Νέα | εξοικονομώ αυτονομώ

Χατζηδάκης για τα προβλήματα του «Εξοικονομώ»: “Στην Ελλάδα διαχρονικά τρέχουν όλοι την τελευταία στιγμή”

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Στο ιδίωμα των Ελλήνων να εξαντλούν χρονικά τις προθεσμίες τους απέδωσε ο Υπουργός ΥΠΕΝ κ. Χατζηδάκης τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο πληροφοριακό σύστημα του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου. Επιπλέον, προανήγγειλε για μία ακόμα φορά τη συνέχιση του προγράμματος για τα επόμενα χρόνια με υψηλούς προϋπολογισμούς ενώ σημείωσε πως μέχρι στιγμής και για τις 3 πρώτες Περιφέρειες που έχουν ανοίξει, ο ένας στους δύο από αυτούς που ενδιαφέρθηκαν έγιναν τελικά δικαιούχοι, βασιζόμενος προφανώς μόνο στα στατιστικά των αιτήσεων που πρόλαβαν να εμφανιστούν στο πληροφοριακό σύστημα, χωρίς να συνυπολογίσει πως υπήρξε πλήθος αιτήσεων για τις οποίες δεν πρόλαβε να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τι απάντησε στην ερώτηση που δέχθηκε σήμερα στα Παραπολιτικά FM 90,1 από το δημοσιογράφο Π. Τζένο αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα:

Π.Τζ.: Υπήρξαν αρκετές διαμαρτυρίες χθες για το γεγονός ότι έπεφτε το σύστημα. Θέλετε να μας πείτε τι ακριβώς συνέβη;

Κ.Χ.: Τίποτα, υπήρξαν μερικές καθυστερήσεις επειδή πήγαν όλοι την τελευταία στιγμή να βγάλουν πιστοποιητικό. Αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα διαχρονικά, μπορεί να συμβαίνει και σε άλλες χώρες, συμβαίνει πάντως στην Ελλάδα. Το σημαντικό είναι ότι η πλατφόρμα δεν έπεσε, μέσα σε 50’ είχαν εξαντληθεί τα χρήματα του προγράμματος στην Αττική, σχεδόν 9.000 άνθρωποι μπόρεσαν και έγιναν δικαιούχοι του προγράμματος και προστέθηκαν σε αυτούς που μπήκαν προηγουμένως στην Ήπειρο και στα Ιόνια Νησιά. Ένας στους δύο από αυτούς που ενδιαφέρθηκαν έγιναν τελικά δικαιούχοι. Εγώ καταλαβαίνω τα συναισθήματα των υπολοίπων, και εγώ αν ήμουν στη θέση τους, αν κάνεις μια αίτηση και δε δικαιωθείς, ε, δεν αισθάνεσαι και πολύ χαρούμενος, αλλά θέλω να πω σε αυτούς τους ανθρώπους ότι ενώ πρωτύτερα υπήρχε ένα “εξοικονομώ” στη χάση και στη φέξη, και είχαν ικανοποιηθεί 130.000 περιπτώσεις σε 10 χρόνια, τώρα σε 1 χρόνο θα ικανοποιούνται 50-60 χιλιάδες. Ένα τέτοιο πρόγραμμα θα ακολουθήσει σε μερικούς μήνες, το καλοκαίρι-φθινόπωρο του επόμενου χρόνου, και θα ακολουθήσει ένα αντίστοιχο το 22, και ένα άλλο το 23, διότι το καινούργιο «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» είναι μακράν το μεγαλύτερο πρόγραμμα του ταμείου ανάκαμψης.

Υπενθυμίζουμε πως συνεχίζεται την Τετάρτη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι Περιφέρειες:

 • Δυτικής Ελλάδας
  Οι αιτήσεις ξεκινούν 18 Δεκεμβρίου 2020.
 • Κρήτης, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου
  Οι αιτήσεις ξεκινούν 21 Δεκεμβρίου 2020.
 • Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
  Οι αιτήσεις ξεκινούν στις 11 Ιανουαρίου 2021.
 • Δυτικής Μακεδονίας
  Οι αιτήσεις ξεκινούν στις 13 Ιανουαρίου 2021.
 • Κεντρικής Μακεδονίας
  Οι αιτήσεις ξεκινούν στις 15 Ιανουαρίου 2021.
 • Πολυκατοικίες
  Οι αιτήσεις ξεκινούν στις 18 Ιανουαρίου 2021.
 • Θεσσαλίας
  Οι αιτήσεις ξεκινούν στις 20 Ιανουαρίου 2021.

πηγή: b2green.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

 1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
 2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
 3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
 4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
 5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.