Νέα | buildingcert

«Εξοικονομώ 2021»: Στη Βουλή τα προβλήματα του buildingcert

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Στη Βουλή καλείται να δώσει απαντήσεις το ΥΠΕΝ για τα προβλήματα που καταγράφηκαν στην πλατφόρμα buildingcert.gr κατα τη διάρκεια του «Εξοικονομώ 2021», με αποτέλεσμα πολλές αιτήσεις να μείνουν σε εκκρεμότητα.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς κατέθεσε αναφορά προν τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, καλώντας τον να δώσει απαντήσεις.

Όπως αναφέρει ο κ. Μπουρνούς, η συγκεκριμένη πλατφόρμα αποτελεί κομβικό εργαλείο για την έκδοση και τροποποίηση των ΠΕΑ για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021», τις ενοικιάσεις και πωλήσεις ακινήτων. Δυστυχώς, όπως αναφέρεται στην επιστολή του Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τις τελευταίες ημέρες η πλατφόρμα, που αντιμετωπίζει προβλήματα από τα τέλη Ιανουαρίου 2022, έχει τεθεί εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία εκατοντάδων μηχανικών και χιλιάδων ενδιαφερόμενων πολιτών.

Ο βουλευτής που φέρνει το θέμα των προβλημάτων του buildingcert στη Βουλή, καλεί τον κ. Σκρέκα να παρατείνει κατά δύο, τουλάχιστον, εβδομάδες την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021». Τον καλεί, επίσης, να προβεί σε αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος. Αλλά και να επανεξετάσει κάποιους συντελεστές («κόφτες») που δεν καθιστούν, πλέον, ελκυστικό το τρέχον πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης. Σε συνδυασμό με τις υπέρογκες ανατιμήσεις στα οικοδομικά υλικά.

Το πλήρες κείμενο της αναφοράς για τα προβλήματα του buildingcert που έρχεται στη Βουλή:

«Ο Βουλευτής Ιωάννης Μπουρνούς καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφορά με την επιστολή του Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Ζητείται δικαίως η παράταση του προγράμματος «Εξοικονομώ 2021» εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων λειτουργίας της πλατφόρμας buildingcert.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα αποτελεί κομβικό εργαλείο για την έκδοση και τροποποίηση των Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) για το πρόγραμμα Εξοικονομώ, τις ενοικιάσεις και πωλήσεις ακινήτων. Δυστυχώς, όπως αναφέρεται, τις τελευταίες ημέρες η πλατφόρμα, που αντιμετωπίζει προβλήματα από τα τέλη Ιανουαρίου 2022, έχει τεθεί εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία εκατοντάδων μηχανικών και χιλιάδων ενδιαφερόμενων πολιτών.

Καλείται ο Υπουργός να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να παραταθεί κατά δύο, τουλάχιστον, εβδομάδες η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021», να πραγματοποιηθεί αύξηση του προϋπολογισμού, να επανεξεταστούν κάποιοι συντελεστές («κόφτες») που, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες ανατιμήσεις στα οικοδομικά υλικά, δεν καθιστούν, πλέον, ελκυστικό το τρέχον πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης.

Επισυνάπτεται η επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση, τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά».

Πηγή: b2green.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.