Νέα | ενέργεια

B10: Το “ενεργειακό” σπίτι του μέλλοντος

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Αυτό είναι το σπίτι Β10 στο κέντρο της Στουτγκάρδης. Μπορεί να μοιάζει με ένα κανονικό κτίριο που στεγάζει γραφεία – ωστόσο αυτό το μικρό σπίτι αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα της ενεργειακής απόδοσης και της παραγωγής. Ο σχεδιασμός του Β10 βασίζεται στην έννοια του «τριπλού μηδέν»: μηδενική κατανάλωση ενέργειας με μηδενικές εκπομπές ρύπων και μηδενικά απόβλητα.

Με τα ηλιακά φωτοβολταϊκά θερμικά πάνελ να καλύπτουν την οροφή, και το συντονισμένο σύστημα για θέρμανση και ηλεκτρική ενέργεια – το σπίτι παράγει περισσότερη ενέργεια από ό, τι χρειάζεται και δεν καταναλώνει καύσιμα. Το σπίτι έχει σχεδιαστεί για να παράγει 200% της ενέργειας, ένα στόχο που οι κατασκευαστές ελπίζουν να τον ξεπεράσουν μέσα στο επόμενο έτος.

«Για μένα το πιο σημαντικό πράγμα για το πρόγραμμα είναι η διαδραστικότητα και η νοημοσύνη του λογισμικού που χρησιμοποιούμε εδώ. Δεν είναι τόσο το hardware, τα υλικά,η κατασκευή, έστω και αν αυτό είναι σημαντικό. Αλλά το γεγονός ότι το σπίτι αρχίζει να σκέφτεται για μας και μας βοηθά να διανέμουμε την ενέργεια μέσα σε αυτό το χώρο»,τονίζει στο Euronews ο Φράνκ Χαινλάιν, εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Βιωσιμότητας της Στουτγκάρδης.

Το σπίτι είναι εξοπλισμένο με μια ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή ώστε να εξασφαλίσει ότι τα πάντα λειτουργούν στο σύνολό τους. Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, το σπίτι έχει παραξει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, να θερμάνει ένα κοντινό μουσείο και να τροφοδοτήσει με αρκετή ενέργεια το δημόσιο δίκτυο.

Το σπίτι προς το παρόν χρησιμοποιείται ως πεδίο δοκιμών για τεχνολογίες που συνδέουν ένα κτήριο με τη βιωσιμότητα.

Πηγή:www.news.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.