Νέα | εξοικονομώ

Αυλαία για το Εξοικονομώ στις Περιφέρειες με την Περιφέρεια Θεσσαλίας

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» ολοκληρώνεται σήμερα για τις Περιφέρειες, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας είναι ο τρίτος μεγαλύτερος (μετά την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) και αγγίζει τα 84.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έστειλαν μηχανικοί στο B2Green, φαίνεται πως τα διαθέσιμα κονδύλια εξανεμίστηκαν σε λίγο περίπου 18 λεπτά, χωρίς να παρουσιαστούν τα έντονα προβλήματα που παρουσίασε το πληροφοριακό σύστημα κατά την υποβολή αιτήσεων για τις προηγούμενες Περιφέρειες.

Υπενθυμίζουμε πως ο Θεσσαλός Υπουργός ΥΠΕΝ σε συνάντηση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με τον (επίσης Θεσσαλό) Βουλευτή Καρδίτσας κ. Γιώργο Κωτσό, τόνισε πως «θα αλλάξει ο τρόπος αξιολόγησης των προτάσεων στο επόμενο “Εξοικονομώ” και θα εφαρμοστεί σύστημα μοριοδότησης ανάλογα με το εισόδημα, την ενεργειακή αναβάθμιση, την οικογενειακή κατάσταση».

Η επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΝ αναφέρει:

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» συνεχίστηκε σήμερα με το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η πλατφόρμα έκλεισε στις 10.20 το πρωί. Υποβλήθηκαν 7.922 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 3.611, δεσμεύοντας ποσό 77,17 εκατ. ευρώ. Η μέση επιχορήγηση ανά εγκριθείσα αίτηση ανήλθε σε 21.370 ευρώ.

Το πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ με τη συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, ολοκληρώθηκε για μεμονωμένες κατοικίες και συνεχίζεται την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021, με το άνοιγμα της πλατφόρμας για Πολυκατοικίες (Τύπος Α & Β) σε όλη την επικράτεια.

πηγή: b2green.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.