Νέα | Εξοικονομώ

Αναβολή έναρξης του “Εξοικονομώ”: Η επίσημη θέση της ΠΟΒΑΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Επίσημη θέση στο θέμα της αναβολής έναρξης του προγράμματος Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ – Β΄ κύκλος παίρνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινίου Σιδήρου, παράλληλα δε κάνει ορισμένες προτάσεις προς τους εμπλεκόμενους για την ομαλότερη και αποδοτικότερη εφαρμογή του προγράμματος. Πιο αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση της ΠΟΒΑΣ, αναφέρει:

Η τελευταία αναβολή της έναρξης του προγράμματος Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ – Β΄ κύκλος που δόθηκε από την νέα ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ήταν εν’ μέρη αναμενόμενη και σαφώς δεν επηρεάζει σημαντικά την αγορά κουφωμάτων στην παρούσα χρονική περίοδο. Ωστόσο, συντηρεί την άποψη πολλών ανθρώπων της αγοράς, ότι οι ημερομηνίες έναρξης των προγραμμάτων ανακοινώνονται εύκολα από τους αρμόδιους προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις και άλλο τόσο εύκολα αλλάζουν, προκαλώντας, ειδικά στο παρελθόν, αλυσιδωτά προβλήματα στην αγορά. Πολλές φορές μέχρι σήμερα το επισημάναμε και επαληθευτήκαμε σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις.

Θεωρούμε λοιπόν ότι η αναβολή έναρξης του Β΄ κύκλου του Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ αποτελεί μία ευκαιρία ώστε να συζητηθούν τα αιτήματα των επαγγελματιών που εκφράστηκαν μέσα από τους φορείς το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, τα στελέχη του Υπουργείου πρέπει να διασφαλίσουν στο νέο Πρόγραμμα την επιτάχυνση των διαδικασιών εκταμιεύσεων σε όλες τις φάσεις των έργων, καθώς και την δυνατότητα αποπληρωμής κάθε παρέμβασης μεμονωμένα. Η απαίτηση προκαταβολής τουλάχιστον κατά το 50% της αξίας των παρεμβάσεων θα βοηθούσε πολύ τους ανάδοχους προμηθευτές και θα συντελούσε στην ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Πρότασή μας είναι να υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης κάθε έργου από την πλευρά των προμηθευτών, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας η οποία υποστηρίζει το πρόγραμμα. Η δυνατότητα αυτή θα εξασφαλίσει ένα ικανοποιητικό επίπεδο επικοινωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων και τήρησης των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων.

Έως τώρα έχουμε διαπιστώσει ότι οι περισσότερες καθυστερήσεις οφείλονται στην αργοπορία ολοκλήρωσης και κατάθεσης του φακέλου, συνεπώς και της διαδικασίας αποπληρωμής, καθώς και σε πιθανά λάθη που υπάρχουν σε αυτόν. Η αύξηση των πόρων του προγράμματος, αν το επιτρέπουν οι συνθήκες στην παρούσα φάση, θα βοηθούσε στην ένταξη ακόμη περισσοτέρων ωφελούμενων.

Σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο Οδηγός Εφαρμογής είναι αρκετά αναλυτικός και χρήσιμος για όλους τους εμπλεκόμενους.

Εμείς από την πλευρά μας, είμαστε πάντα έτοιμοι να συνεργαστούμε με τα στελέχη του Υπουργείου, του ΕΤΕΑΝ καθώς και κάθε άλλου εμπλεκόμενου Φορέα, έτσι ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα εκμεταλλευόμενοι το χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη του Προγράμματος.

Εκ της ΠΟΒΑΣ

Πηγή:https://www.alunet.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.