Νέα | Εξοικονομώ

Παράθυρο για αλλαγές στα κριτήρια του “Εξοικονομώ” άνοιξε στη Βουλή ο Υπουργός ΥΠΕΝ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Την προώθηση ενός νέου προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» με νέα περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια και με στόχο να μειωθούν τόσο οι ατμοσφαιρικοί ρύποι όσο και η ενεργειακή φτώχεια -που κυμαίνεται στο 30% στην ΕΕ- προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Σκρέκας τόνισε πως η προσήλωση της κυβέρνησης και της νέας ηγεσίας του υπουργείου είναι πολύ μεγάλη και το αποδεικνύει καθημερινά στηρίζοντας τα ευάλωτα νοικοκυριά που, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πρωτόγνωρη κρίση της πανδημίας, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όπως είναι το φαινόμενο της ενεργειακής φτώχειας και οι δυσκολίες πρόσβασής τους».

«Το πρόβλημα αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά και ριζικά. Ένα ποσοστό 30% στην ΕΕ αντιμετωπίζει το φάσμα της ενεργειακής φτώχειας. Το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε εκ βάθρων».

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου, που έκανε λόγο για «ανεπάρκειες του τρέχοντος Προγράμματος “Εξοικονομώ – Αυτονομώ”», ο κ. Σκρέκας διαβεβαίωσε ότι ήδη η κυβέρνηση επανεξετάζει το θέμα και σύντομα θα δώσει λύση.

Ο Υπ. Περιβάλλοντος επεσήμανε πως «η ταχύτητα δεν είναι αναγκαία συνθήκη για να κατευθύνει τα χρήματα σε αυτόν που έχει ανάγκη ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου. Στην πρώτη φάση το κριτήριό μας ήταν η ταχύτητα ώστε να προωθήσουμε άμεσα χρήματα ύψους 900 εκατ. ευρώ για να διαχυθούν γρήγορα πόροι τόσο στην αγορά όσο και στην κοινωνία που δοκιμάζονται από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού. Στην επόμενη φάση και μέσα από διαβούλευση και σε συνεργασία με το ΤΕΕ θα συζητήσουμε και θα θέσουμε νέα κριτήρια με βάση μια συγκεκριμένη μεθοδολογία όπως είναι η ηλικία του κτιρίου, το ετήσιο εισόδημα αλλά και οι ακραίες καιρικές συνθήκες μιας περιφέρειας. Όλα αυτά θα αξιολογηθούν και θα προωθήσουμε ένα νέο πρόγραμμα “εξοικονομώ” ώστε και τους ατμοσφαιρικούς ρύπους να μειώσουμε και από την άλλη nα βοηθήσουμε τα νοικοκυριά να εξοικονομήσουν χρήματα για τη χρήση ενέργειας», υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας.

«Η εφαρμογή του προγράμματος “Εξοικονομώ – Αυτονομώ” έχει πολλαπλά οφέλη, περιβαλλοντικά, κοινωνικά οικονομικά. Πρέπει να δοθούν κίνητρα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων», επεσήμανε από την πλευρά του ο κ. Κεγκέρογλου.

πηγή: b2green.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.