Νέα | Εξοικονόμηση Ενέργειας

Αίτημα αλλαγής όρων στο “Εξοικονομώ κατ’οίκον”

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Παρουσιάζοντας στοιχεία από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, ο κ. Μπανιάς σημείωσε πως το 40% των Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης έχουν εκδοθεί στην Περιφέρεια Αττικής και το 17% έχουν εκδοθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενώ για την ενεργειακή κατηγορία των κατοικιών, είπε πως το 65% κατατάσσεται στη χαμηλότερη ενεργειακή κατηγορία Ε-Η, το 32% κατατάσσεται στην Γ-Δ, ενώ μόλις το 3% στην Α-Β.

Για τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μπανιάς επισήμανε ότι τα περισσότερα κτίρια που εντάσσονται στο πρόγραμμα είναι σε τραγική κατάσταση και ανέφερε πως και η πολιτεία οφείλει να ελαφρύνει τις προϋποθέσεις συμμετοχής, ώστε να επιτευχθεί γρηγορότερα ο στόχος.

Ο ίδιος ανέφερε στην ημερίδα ότι ο κτιριακός τομέας όπως είναι σήμερα απορροφά το 40% της τελικής κατανάλωσης ενέργειας, συμβάλλει στην εντεινόμενη περιβαλλοντική υποβάθμιση και στο φαινόμενο της θερμικής νησίδας.

Τόνισε ότι το “Εξ οικονομώ κατ Οίκον” είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα σε επίπεδο Ευρώπης, αναλογικά με τον πληθυσμό, δίνει τη δυνατότητα για πρώτη φορά να διατίθενται δημόσιοι πόροι (κοινοτικοί και εθνικοί) σε ιδιόκτητες κατοικίες, αντί του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα (βιομηχανίες ή άλλες επαγγελματικές χρήσεις) ενώ παράλληλα λειτουργεί ως ανατροφοδοτούμενο.

Αναφερόμενος στο νέο μοντέλο της έξυπνης ενεργειακά πόλης υπογράμμισε ότι το “μοντέλο δημιουργεί νέες ευκαιρίες απασχόλησης και ενισχύει την οικονομική ανάπτυξη” και οι έξυπνες πόλεις “αποτελούν ιδανική πλατφόρμα για τεχνολογικές καινοτομίες, με στόχο την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης παγκοσμίως, μειώνουν το κόστος παραγωγής και ενισχύουν την ενεργή συμμετοχή των πολιτών”.

Πηγή: ecopress.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.