Νέα | ενεργειακή αναβάθμιση

«Να ενταχθούν όλοι όσοι κατέθεσαν αίτηση στο Εξοικονομώ 2021»

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Οι άνθρωποι που κατέθεσαν αίτηση για το «Εξοικονομώ 2021» είναι πολλοί. Αυτό δείχνει και το μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών. Αυτό βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο βουλευτής ΝΔ Ν. Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός σε συνάντηση που με τη Γ.Γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου.

Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει χρέος προς τους πολίτες να δείξει την έμπρακτη στήριξή της κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης και της κρίσης ακρίβειας. Δύο καταστάσεις με τις οποίες ο λαός έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος. Και φυσικά ανταπεξέρχεται με δυσκολία.

Για την επίτευξη του στόχου που θέτει στο τραπέζι ο βουλευτής, προτείνεται το οικονομικό επιτελείο του ΥΠΕΝ να αναζητήσει τα απαραίτητα κονδύλια. Έτσι, όποιος έκανε αίτηση στο «Εξοικονομώ 2021», θα μπορέσει να απορροφηθεί. Δηλαδή έτσι θα επιτευχθεί, όπως είπε ο κ. Κωτσός, η ένταξη όλων των δικαιούχων κατοικιών που πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος.

Η κ. Σδούκου από την πλευρά της, ενημέρωσε το βουλευτή πως το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναγνωρίζει τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχουν έρθει τα νοικοκυριά τους τελευταίους μήνες. Παράλληλα, ερευνάται από τους αρμόδιους ο καλύτερος δυνατός τρόπος, ώστε όσοι πληρούν τα κριτήρια του «Εξοικονομώ 2021», να ενταχθούν στο πρόγραμμα χωρίς προβλήματα.

Μόλις ολοκληρώθηκε η συνάντηση, ο κ. Κωτσός δήλωσε:

«Η ενεργειακή κρίση και η κρίση ακρίβειας οι οποίες αντιμετωπίζουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα, πλήττουν σημαντικά το σύνολο των νοικοκυριών της Ελληνικής επικράτειας. Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» εντάσσεται στα εμβληματικά έργα που επιδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Στόχος η βελτίωση της ενεργειακής κλάσης των νοικοκυριών, κατά τουλάχιστον 3 ενεργειακές κατηγορίες.

Συναντήθηκα σήμερα με τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αλεξάνδρα Σδούκου. Της ζήτησα να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους όσους πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια του προγράμματος, να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Με την εκτίναξη του κόστους ενέργειας λόγω των ακριβών και ρυπογόνων εισαγόμενων καυσίμων, αλλά και με την αδυναμία προσδιορισμού ενός ορατού χρονικού σημείου αποκλιμάκωσης της κρίσης, αποτελεί χρέος μας να πράξουμε το μέγιστο προκειμένου να στηρίξουμε έμπρακτα όλους τους πολίτες της χώρας μας».

Πηγή: karditsapress.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.