Νέα | Εξοικονόμηση Ενέργειας

Σκρέκας: Νέο πρόγραμμα για αντικατάσταση κλιματιστικών στις επιχειρήσεις

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Νέο πρόγραμμα για την αντικατάσταση παλιών κλιματιστικών σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας κατά τη συνεδρίαση του ΕΕΑ.

Η αντικατάσταση των κλιματιστικών πρόκειται να γίνει στο πλαίσιο της προσπάθειας του ΥΠΕΝ να αναβαθμίσει ενεργειακά τα συστήματα θέρμανσης και ψύξης. Με αυτό τον τρόπο, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα, θα εξοικονομούν ηλεκτρική ενέργεια και θα μειώνουν το ενεργειακό κόστος.

Παράλληλα, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αυξήσει την επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος στο 75% του αυξημένου κόστους έναντι του 50% που ισχύει σήμερα. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υπουργό, η ελληνική κυβέρνηση έχει υποβάλει αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού. Στόχος είναι να εγκριθεί η υψηλότερη επιχορήγηση.

«Έχουμε καταθέσει πρόταση στη γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο στόχος είναι για συγκεκριμένες επιχειρήσεις η επιδότηση να καλύπτει το 75% των αυξήσεων των τιμών ρεύματος, από το 50% που ήταν τον Ιανουάριο». Αυτό ανέφερε ο κ. Σκρέκας μιλώντας στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΕΑ. Προσέθεσε ότι η ελληνική πρόταση αφορά κλάδους που είναι πιο ευάλωτοι στο υψηλό ενεργειακό κόστος. Ανάλογα με την απάντηση της DGCOMP θα εξαρτηθεί και ο χρόνος εφαρμογής του μέτρου. Ενώ σε περίπτωση που οι Βρυξέλλες ανταποκριθούν άμεσα, τότε η επιχορήγηση θα ισχύσει από το Φεβρουάριο.

Πέραν των επιδοτήσεων, σύμφωνα με το b2green.gr, ο κ. Σκρέκας προανήγγειλε την ενεργοποίηση τριών προγραμμάτων ενεργειακής αναβάθμισης των επιχειρήσεων. Αυτά θα λειτουργήσουν εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους.

Συγκεκριμένα:

  • Πρόγραμμα «Εξοικονομώ» αποκλειστικά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  • Πρόγραμμα επιδότησης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στις στέγες των επιχειρήσεων. Μάλιστα, όπως σημείωσε, θα ανοίξει η πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ ακόμη και στις περιοχές με κορεσμένα δίκτυα, αλλά αποκλειστικά για την ένταξη των φωτοβολταϊκών των επιχειρήσεων.
  • Πρόγραμμα επιδότησης για την αντικατάσταση παλιών ενεργοβόρων συσκευών στις επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα κλιματιστικών μηχανημάτων. Το εν λόγω πρόγραμμα δεν θα επιδοτεί την αντικατάσταση συσκευών που συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία. Τέτοιο πρόγραμμα, σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης.

Αυτές είναι οι τρεις δράσεις του ΥΠΕΝ, προκειμένου να ανακουφιστούν οι επιχειρήσεις από την ενεργειακή κρίση.

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.