Νέα | ενεργειακή αναβάθμιση

5 λόγοι για τους οποίους το σπίτι σου χρειάζεται ενεργειακή επιθεώρηση

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Ίσως η πιο συχνή ερώτηση που μας κάνουν οι πελάτες μας είναι: «Το σπίτι μου χρειάζεται πραγματικά ενεργειακό έλεγχο; Πιθανότητα χρειάζεται μόνο να ενισχύσω τη μόνωση.» Αν και είναι αλήθεια ότι η μόνωση θα βελτιώσει την ενεργειακή αποδοτικότητα του σπιτιού σας, ίσως να μην επαρκεί για να προσφέρει την άνεση και την εξοικονόμηση ενέργειας που επιθυμείτε. Η δημιουργία ενός κτιρίου ενεργειακά αποδοτικού, με άνετο και υγιεινό περιβάλλον είναι μια πολύπλοκη διαδικασία.

Ταυτόχρονα κάθε κτίριο είναι μοναδικό με διαφορετικές ανάγκες. Δεν έχει σημασία αν το κτίριο σας έχει κατασκευαστεί την ίδια εποχή ακολουθώντας τα ίδια πρότυπα με ένα άλλο, σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να συμπεράνουμε ότι έχουν τις ίδιες ανάγκες. Επιπρόσθετα, τα οικοδομικά πρότυπα από τη δεκαετία του 60, 70  ή 80 διαφέρουν από τα πρότυπα που ισχύουν σήμερα, γεγονός που δημιουργεί την ανάγκη να γίνουν αρκετές αλλαγές και να εναρμονιστούν με τα σημερινά πρότυπα και τις σημερινές ενεργειακές ανάγκες.

Ο ενεργειακός έλεγχος, γνωστός και ως ενεργειακή αξιολόγηση, είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος να καταλάβετε πως «συμπεριφέρεται» το σπίτι σας. Δηλαδή, να αξιολογήσετε την αποδοτικότητα, την άνεση, την υγεία και την ανθεκτικότητα του σπιτιού σας. Τα γνωρίσματα αυτά ενός σπιτιού είναι αλληλένδετα μεταξύ τους. Όταν για παράδειγμα, ένα μεγάλο μέρος του αέρα που θερμάνατε ή ψύξατε διαφεύγει από κενά που υπάρχουν στα παράθυρα ή στους τοίχους του σπιτιού σας, αυτό επηρεάζει τόσο την άνεση όσο και την αποδοτικότητα

Οι λόγοι για τους οποίους είναι αναγκαίος ο ενεργειακός έλεγχος – τι σας δείχνουμε και πως επωφελείστε:

  • Σας εξηγούμε την ενεργειακή κατανάλωση του σπιτιού σας και τους ενεργειακούς λογαριασμούς:

Μελετάμε την ενεργειακή κατανάλωση και τους ενεργειακούς λογαριασμούς του σπιτιού σας και σας εξηγούμε που και πως καταναλώνεται η ενέργεια. Γνωρίζοντας  που καταναλώνεται  περισσότερη ενέργεια θα ξέρετε τι βελτιώσεις πρέπει να κάνετε για να αυξήσετε την άνεση και να μειώσετε τους ενεργειακούς λογαριασμούς.

  • Υπολογίζουμε την ενεργειακή αποδοτικότητα του σπιτιού σας:

Η περιπλοκότητα των σπιτιών, εμποδίζει την εύρεση των «μυστικών» προβλημάτων. Πραγματοποιώντας αναλυτικό έλεγχο όλων των τμημάτων του σπιτιού σας με χρήση θερμοκάμερας και άλλων διαγνωστικών εργαλείων, διαγνωστικά τεστ, ανάλυση των δεδομένων και αναλυτική έκθεση θα σας αποκαλύψουμε τα κρυμμένα μυστικά.  Θα εντοπίσουμε δηλαδή όλα τα προβλήματα που επηρεάζουν το εσωτερικό περιβάλλον του σπιτιού σας, σας κοστίζουν ακριβά και εάν δεν τα επιδιορθώσετε μελλοντικά θα σας δημιουργήσουν σοβαρότερα προβλήματα. Επίσης, θα συγκρίνουμε την ακριβή ενεργειακή αποδοτικότητα με τα τωρινά πρότυπα και πρακτικές ώστε να έχετε ένα δείκτη της ενεργειακής κατάστασης του σπιτιού σας.

  • Σας δείχνουμε πως θα βελτιώσετε την ενεργειακή αποδοτικότητα και πως θα μειώσετε τους λογαριασμούς:

Μετά την αποκάλυψη των λεπτομερειών για την άνεση και την αποδοτικότητα του σπιτιού σας, καταγράφουμε προτάσεις για τη βελτίωση  της ενεργειακής του κατάστασης. Θα σας ενημερώνουμε για το κόστος, το ενεργειακό κέρδος και το χρόνο απόσβεσης κάθε πρότασης ώστε να είστε σίγουροι ότι οι αλλαγές που θα κάνετε θα επιφέρουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

  • Θα σας λύσουμε όλες σας τις απορίες και θα αναλάβουμε αν το επιθυμείτε τον προγραμματισμό και την επίβλεψη των εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης:

Εκτός από την αναλυτική έκθεση που θα σας παραδώσουμε μετά το πέρας του ενεργειακού ελέγχου, θα λύσουμε οποιαδήποτε απορία σας και θα σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σας. Αν επιθυμείτε να κάνετε σταδιακά τις αναβαθμίσεις θα σας εξηγήσουμε με ποιες πρέπει να ξεκινήσετε. Θα σας προτείνουμε συνεργείο και θα αναλάβουμε την επίβλεψη των εργασιών και θα εγγυηθούμε για το αποτέλεσμα με νέο ενεργειακό έλεγχο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

  • Θα σας ενημερώσουμε για χρηματοδοτικά προγράμματα στα οποία μπορείτε να συμμετέχετε:

Θα σας πληροφορήσουμε για τα διαθέσιμα προγράμματα χρηματοδότησης για ενεργειακή αναβάθμιση (όπως το εξοικονομώ κατ’ οίκον) στα οποία μπορείτε να ενταχθείτε και θα αναλάβουμε να ετοιμάσουμε και να καταθέσουμε το φάκελο σας.

Το σπίτι σας, όπως συμβαίνει και με το αυτοκίνητο σας, διατηρείται σε καλύτερη κατάσταση αν κάνετε συχνούς ελέγχους για σφάλματα και επισκευές. Για παράδειγμα όταν παραμελείτε τη συντήρηση του αυτοκινήτου σας,  καταναλώνει περισσότερο καύσιμο και μειώνονται οι επιδώσεις τους. Το ίδιο συμβαίνει με το σπίτι σας καταναλώνει περισσότερη ενέργεια (για ψύξη και θέρμανση) και μειώνεται η άνεση που προσφέρει. Η σχετικά μικρή επένδυση για τον ενεργειακό έλεγχο θα ξεκλειδώσει πολύτιμες ευκαιρίες για να μειώσετε τους ενεργειακούς λογαριασμούς, να αυξήσετε την άνεση στο σπίτι σας, για το δικό σας όφελος αλλά και του περιβάλλοντος. Η απόφαση για αυτήν την επένδυση δεν απαιτεί δεύτερη σκέψη! Μη χάνετε χρόνο και χρήματα επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας.

 

energycert.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.