Νέα | εξοικονομώ

«Νέο Εξοικονομώ»: Ανακοίνωση Σκρέκα για την έκδοση του Οδηγού

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Στα ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου του αναφέρθηκε στην κεντρική του ομιλία στο 4th Athens Investment Forum και συγκεκριμένα στην Ενότητα «Η Μετάβαση στην Πράσινη Ενέργεια – Προκλήσεις και Ευκαιρίες. Ο Ρόλος του Ταμείου Ανάκαμψης», ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σκρέκας.

Μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή του προανήγγειλε την έκδοση του οδηγού του επερχόμενου προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας για κατοικίες «Νέο Εξοικονομώ», εντός του Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, στην αναφορά του στις δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας του ΥΠΕΝ, ανέφερε τα εξής:

«Προχωρούμε σε ένα τεράστιο κύμα ανακαίνισης. Ανακοινώνουμε μέχρι τέλος του μήνα τον οδηγό για το «Νέο Εξοικονομώ», προωθούμε ένα τεράστιο κύμα ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού αποθέματος της χώρας, θέλουμε να αναβαθμίσουμε 600.000 κτίρια μέχρι το 2030 για να πιάσουμε τους στόχους της μείωσης κατά 55% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, το 2030 σε σχέση με το 1990».

Στο κλείσιμο της σχετικής ενότητας, ο Κώστας Σκρέκας τόνισε:

«Επενδύσεις για την εξοικονόμηση μέσα από το Νέο Εξοικονομώ, της τάξης των 3 δισεκατομμυρίων συνολικής μόχλευσης.  Το 1,5 δις. θα προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Προβλέπεται η εξοικονόμηση ενέργειας σε επαγγελματικούς χώρους & επιχειρήσεις, της τάξης των 450 εκ. ευρώ, «Κινούμαι Ηλεκτρικά», επενδύσεις για την ηλεκτροκίνηση, οι οποίες θα προσεγγίσουν τα 200 εκ. ευρώ. 80 εκ. ευρώ για την εγκατάσταση φορτιστών σε όλη την Ελλάδα, επενδύσεις που έχουν να κάνουν με τις αστικές αναπλάσεις, της τάξης των 350 εκ. ευρώ. Και επιπλέον 400 εκ. ευρώ για τον χωροταξικό σχεδιασμό της Ελλάδας. Γιατί επιτέλους η Ελλάδα το 2021 θα πρέπει να έχει έναν χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό που καθένας θα ξέρει τι θα κατασκευάσει που θα κατασκευάσει κλπ.

Βέβαια προβλέπεται μία σειρά από άλλες δράσεις που έχουν να κάνουν με τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, της τάξης των 450 εκ. ευρώ. Θα ξεκινήσουν πολύ γρήγορα: το θεσμικό πλαίσιο το έχουμε ήδη καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση. Το νέο έτος θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα για να επενδύσουμε και να προωθήσουμε τις επενδύσεις αποθήκευσης ενέργειας, και βέβαια τις διασυνδέσεις και την αναβάθμιση των ηλεκτρικών δικτύων».

Πηγή: b2green.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.