Νέα | Εξοικονόμηση Ενέργειας

Θ. Σκυλακάκης: «Κλειδί» η εξοικονόμηση ενέργειας

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Καθ’ οδόν προς την «πράσινη μετάβαση», οι τιμές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα μπουν κι αυτές στο γεωπολιτικό «παιχνίδι», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης ο οποίος στην εκπομπή «Συνδέσεις» αναφέρθηκε και στο νέο «Εξοικονομώ 2021» αλλά και γενικότερα στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το «κλειδί» είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, κάτι που επιτυχγάνεται με το «Εξοικονομώ 2021». Η κυβέρνηση, όπως αναφέρει, δίνει τεράστια ποσά επιδοτήσεων πάνω από 2,5 δις.

Παράλλησα, σύμφωνα με το ertnews.gr, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε πως «ήμασταν η εύτερη χώρα που ζήτησε έγκριση. Και η τρίτη που κατέθεσε αίτημα πληρωμής από το Ταμείο Ανάκαμψης. Προχωράει πολύ γρήγορα τώρα τόσο το κομμάτι των δανείων όσο και των επιδοτήσεων όπου υπάρχει και το πρόγραμμα “Εξοικονομώ”».

Μέτρα στήριξης για τον κορωνοϊό

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε επίσης και στα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις. Καθώς είναι γεγονός ότι έχουν πληγεί βαρύτατα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού:

«Τα χρήματα προέρχονται από το Αποθεματικό κρατικό ταμείο για COVID. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να τα βγάλουμε πέρα. Χωρίς να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός», απάντησε ερωτηθείς για νέα μέτρα στήριξης.

Ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι στο επίκεντρο του ΥΠΟΙΚ, πέρα από την εστίαση και τον πολιτισμό, είναι και το «μπέρδεμα που αφορά ΚΑΔ επιχειρήσεων οι οποίες δεν δηλώνουν νυχτερινή διασκέδαση». Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, «τα στοιχεία ως τις 30 Δεκεμβρίου δείχνουν ότι δεν υπήρχε πρόβλημα για την εστίαση αφού ο τζίρος αυξήθηκε κατά 33% σε σχέση με το 2019».

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.