Νέα | Εξοικονομώ

Μπόνους 300 εκατ. ευρώ για την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Εκατό εκατομμύρια ευρώ θα αξιοποιηθούν για το νέο πρόγραμμα του ΥΠΕΝ που αφορά την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών που σε πρώτη φάση θα είναι τα κλιματιστικά και τα ψυγεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το αρμόδειο υπουργείο, το συγκεκριμένο κονδύλι θα διατεθεί ως επιδότηση για την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών. Μάλιστα, θα έχει πολλαπλασιαστικό όφελος για τις εταιρείες και τις αλυσίδες λιανικής πώλησης ηλεκτρικών ειδών.

Στελέχη της αγοράς αναφέρουν πως αναμένεται μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος να κινητοποιηθούν 200 εκατ. ευρώ. Eπιπλέον κεφάλαια δηλαδή για την αγορά νέων συσκευών. Συνολικά η αγορά των ηλεκτρικών ειδών εκτιμάται ότι θα ενισχύσει τον τζίρο της τη φετινή χρονιά, μέσω του συγκεκριμένου μέτρου, κατά 300 εκατ. ευρώ.

Αυτό το πρόγραμμα που αφορά την αντικατάσταση παλαιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, θα «τρέξει» μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Αυτό δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Σύμφωνα με πληροφορίες, δικαιούχοι θα είναι όλοι οι Έλληνες. Ωστόσο, θα υπάρχει εισοδηματικό κριτήριο. Το πρόγραμμα θα είναι στα πρότυπα του «Εξοικονομώ». Οι αιτήσεις θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι μέσω του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», μπήκαν στα ταμεία των καταστημάτων ηλεκτρικών – ηλεκτρονικών ειδών και ειδών τεχνολογίας, 129 εκατ. ευρώ.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, η κάθε οικογένεια – δικαιούχος του προγράμματος έλαβε μία επιταγή (voucher) ύψους 200 ευρώ ανά ωφελούμενο μαθητή, φοιτητή ή σπουδαστή που πληρούσε τα κριτήρια επιλεξιμότητας. Στόχος του ήταν η ενίσχυση οικογενειών με εξαρτώμενα τέκνα που φοιτούν σε εκπαιδευτικές δομές της χώρας. Κάθε επιταγή μπορούσε να καλύψει το σύνολο του κόστους του επιλέξιμου εξοπλισμού (100% ενίσχυση). Είτε μέρος του συνολικού κόστους εφόσον ο προμηθευόμενος εξοπλισμός υπερέβαινε την αξία των διατιθέμενων επιταγών. Ενώ το υπόλοιπο ποσό το κάλυπτε ο δικαιούχος.

Πηγή: powergame.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.