Νέα | Οικοδομή

ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδος 5,1% στις τιμές των οικοδομικών υλικών

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Η άνοδος στις τιμές των οικοδομικών υλικών αγγίζει το 5,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Συγκεκριμένα ο Γενικός Δείκτης Τιμών Υλικών Κατασκευής Νέων Κτιρίων Κατοικιών παρουσίασε ραγδαία αύξηση ύψους 5,1% στις τιμές των οικοδομικών υλικών. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2020. Κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών του έτους 2020 με το 2019 σημειώθηκε μείωση 0,5%.

Όπως μεταδίδει το b2green.gr, σύμφωνε με την ΕΛΣΤΑΤ, ο Γενικός Δείκτης κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2021, σε σύγκριση με τον δείκτη του Αυγούστου 2021, παρουσίασε αύξηση 0,6%. Κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων μηνών του έτους 2020, ο δείκτης δεν παρουσίασε μεταβολή.

Ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2020 – Σεπτεμβρίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2019 – Σεπτεμβρίου 2020, παρουσίασε αύξηση 2,0%, έναντι μείωσης 0,1% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκάμηνων.

Διαβάστε ΕΔΩ τα αναλυτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Αναζητείται λύση για την αύξηση των τιμών

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ψάχνει να βρει λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην κατασκευαστική αγορά. Πολλά έργα έχουν σταματήσει και άλλα που κινδυνεύουν να μην ξεκινήσουν καν. Αυτό οφείλεται στη μεγάληαύξηση στις τιμές των οικοδομικών υλικών.

Σύμφωνα με στελέχη της κατασκευαστικής αγοράς, οι αυξήσεις που καταγράφονται από τις αρχές του έτους σε βασικά υλικά που σχετίζονται με την υλοποίηση κατασκευαστικών έργων, είτε δημόσια, είτε ιδιωτικά, είναι μεγάλες. Έχουν προκαλέσει αύξηση του κόστους κατασκευής 20% με 30% ακόμη και 50%.

Ήδη μπροστά στο πρόβλημα που έχει προκύψει και συνεχώς γιγαντώνεται, οι εργοληπτικές οργανώσεις της χώρας έχουν ζητήσει με επιστολή τους προς την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τον ορισμό συντελεστών αναθεώρησης.

Αν και μέχρι τώρα σε πολιτικό επίπεδο δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζονται λύσεις. Ο εργοληπτικός κόσμος έχει προτείνει μία «κεντροβαρική αύξηση» για βασικές κατηγορίες έργων (οικοδομικά, λιμενικά, οδοποιίας κλπ).

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.