«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Τελική ευθεία για το νέο πρόγραμμα

Tags:

εξοικονομώ αυτονομώ ακίνητα

Η ώρα πλησιάζει για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ».

Αυτό γνωστοποίησε ο ίδιος ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μιλώντας σε εκδήλωση του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας για την «έξυπνη» χρηματοδότηση ενεργειακά αποδοτικών κτιρίων στην Ελλάδα.

Το κυβερνητικό επιτελείο φαίνεται πως έχει ήδη διαμορφώσει ένα χρονοδιάγραμμα για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» που στόχο έχει την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων.

Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος Ιουνίου θα γίνει η προδημοσίευση του Οδηγού εφαρμογής του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ». Σύμφωνα με τον υπουργό, θα αφορά περίπου 40.000 νοικοκυριά. Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων σε αυτό αναμένεται να ανοίξει τον Σεπτέμβριο.

Όπως προκύπτει, λοιπόν, από τα όσα δίνει στη δημοσιότητα το ίδιο το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα κριτήρια θα γίνουν γνωστά με λεπτομέρειες τον Ιούνιο. Αμέσως μετά το καλοκαίρι, οι Έλληνες πολίτες θα είναι σε θέση να υποβάλουν την άιτησή τους για ένταξη στο πρόγραμμα.  

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Τα 3 βασικά κριτήρια

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΕΝ που μεταδίδει το iefimerida.gr, τα τρία βασικά κριτήρια του επόμενου προγράμματος είναι τα εξής:

  • Εισόδημα νοικοκυριού (υψηλή μοριοδότηση για χαμηλά εισοδήματα)
  • Κλίμα περιοχής (προτεραιότητα σε περιοχές με αντίξοες καιρικές συνθήκες)
  • Παλαιότητα κτιρίου (προκρίνονται τα πιο παλιά κτίρια)

Περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» θα γνωστοποιηθούν το επόμενο διάστημα.