Νέα | αυθαίρετα

Παράταση για την τακτοποίηση μεγάλων αυθαιρέτων

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Παράταση ενός έτους για την τακτοποίηση των «μεγάλων αυθαιρέτων» κατηγορίας «5» για τις περιοχές που κηρύχθηκαν το 2020 σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δίνεται και επίσημα από το ΥΠΕΝ.

Συγκεκριμένα, με διατάξεις του ΥΠΕΝ που συμπεριλήφθησαν στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις», διευκολύνεται η υπαγωγή αυθαιρέτων κατασκευών για τις οποίες έληγε η προθεσμία εντός ενός έτους από την έναρξη ισχύος του ν. 4759/2020. Όπως σημειώνει το ΥΠΕΝ, η μη παροχή της δυνατότητας αυτής θα καθιστούσε αδύνατη την υπαγωγή και εν συνεχεία τη μεταβίβαση ιδιοκτησιών που ανήκουν στις ειδικές περιπτώσεις υπαγωγών της περ. ε και του τελευταίου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 128 του ν. 4759/2020.

Έτσι, δια της παράτασης αυτής δίδεται η δυνατότητα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές, οι οποίες κηρύχθηκαν εντός του έτους 2020 σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής για αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσης Κατηγορίας 5 για διάστημα δύο (2) ετών συνολικά από τη θέση σε ισχύ του ν. 4759/2020. Να υπάρξει, δηλαδή, παράταση για την τακτοποίηση αυθαιρέτων.

Το κείμενο της νέας διάταξης αναφέρει:

«Οι προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής των ακινήτων της περ. ε και του τελευταίου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 128 του ν. 4759/2020 (Α’ 245) στις διατάξεις του ν. 4495/2017 (Α’ 167), παρατείνονται από τη λήξη τους και για ένα (1) έτος».

Πηγή: b2green.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.