Νέα | ενεργειακή αναβάθμιση

Κ. Σκρέκας: Λεπτομέρειες για το «Νέο Εξοικονομώ»

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Την ελπίδα να αναβαθμιστούν 50.000 κατοικίες με το «Νέο Εξοικονομώ» εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ANT1.

Είναι «πιο αποδοτικό, πιο δίκαιο και πιο κοινωνικό» δήλωσε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε λέγοντας ότι «ευελπιστούμε να αναβαθμιστούν 50.000 κατοικίες. Δεν θα υπάρχει χρονική προτεραιότητα, ανάλογα με την υποβολή των αιτήσεων, όπως συνέβαινε με τα προηγούμενα προγράμματα, αλλά θα υπάρχουν κριτήρια για την επιλογή και την σειρά προτεραιότητας για την διάθεση των ποσών. Μέσα σε αυτά τα κριτήρια προτεραιοποίησης, υπάρχει μοριοδότηση για οικογένειες με μέλη ΑΜΕΑ, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, ενώ υπάρχει και ξεχωριστή μέριμνα και πρόγραμμα για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά».

Όπως σημείωσε ο κ. Σκρέκας, «σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει σημαντική επιδότηση και συμμετοχή του ιδιοκτήτη ανάλογα με την οικονομική του κατάσταση. Το ποσό που θα υπολείπεται για τις εργασίες, πέρα από το ποσό της επιδότησης, θα μπορεί να βρεθεί μέσω άτοκου δανεισμού από τις τράπεζες και με εγγύηση του Δημοσίου».

Ο Κώστας Σκρέκας επεσήμανε ότι τα επόμενα χρόνια, από την εξοικονόμηση λόγω της αναβάθμισης, θα υπάρχει μεγάλο όφελος για τα νοικοκυριά. Παράλληλα, θα υπάρχει και «απόσβεση» των όποιων εξόδων τους. Επεσήμανε, τέλος, ότι η εγγύηση του Δημοσίου θα υπάρχει δεδομένα για τα ευάλωτα νοικοκυριά και κατά περίπτωση για άλλες περιπτώσεις. Αυτό εφόσον προκύψει ανάγκη για παρεμβάσεις.

Αυξήσεις στο ρεύμα

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος μίλησε για τις αναφορές που υπάρχουν σχετικά με τα τιμολόγια ρεύματος.

«Αυτή τη στιγμή, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και παγκοσμίως, έχουμε μια εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου. Σε ότι αφορά την Ευρώπη, υπάρχει εκτίναξη των τιμών για την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα. Αποτέλεσμα αυτού είναι να έχουν διπλασιαστεί οι τιμές κόστους σε σχέση με 7 μήνες πριν».

Ο κ. Σκρέκας συνέχισε λέγοντας πως «όλα αυτά είναι ένα μείγμα που πιέζει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Αρκετούς μήνες πριν έχουμε ανακοινώσει ότι θα αξιοποιήσουμε 100 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, με επιχορήγηση για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έτσι, θα εκμηδενιστούν τα κόστη για ρεύμα για δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά».

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.