Νέα | Εξοικονόμηση Ενέργειας

Προτεραιότητα για τη χώρα και την κυβέρνηση η εξοικονόμηση ενέργειας

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Η εξοικονόμηση ενέργειας γενικά σε κάθε τομέα αλλά ιδίως στον κτιριακό αποτελεί προτεραιότητα για τη χώρα, ανέφερε, με ιδιαίτερη έμφαση, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, σε άτυπη συνάντηση, χθες, με δημοσιογράφους.

Σε αυτό στάθηκε ιδιαίτερα ο Υπουργός μετά από συζήτηση για τα ενεργειακά συμβάντα των τελευταίων ημερών και την κρίση ενεργειακής επάρκειας που μεσολάβησε στη χώρα μας. Ο Γιώργος Σταθάκης σμείωσε ότι η εξοικονόμηση ενέργειας και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θα αποτελέσουν και τη βάση των συζητήσεών του στην επικείμενη συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Ενέργειας. Ο Υπουργός Ενέργειας ήταν κατηγορηματικός ότι η κυβέρνηση όχι μόνο έχει την εξοικονόμηση ως προτεραιότητα για τα επόμενα χρόνια αλλά θα συζητήσει ενδελεχώς το θέμα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, καθώς η Κομισιόν ετοιμάζει ένα φιλόδοξο σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας για όλη την Ευρώπη μέχρι το 2030.

Ο Γιώργος Σταθάκης τόνισε ακόμη ότι η χώρα μας έχει μείνει πολύ πίσω σε αυτό το ζήτημα και ότι για αυτό ευθύνονται οι προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν έκαναν όσα έπρεπε εγκαίρως για να προετοιμάσουν τη χώρα. Παρά τις πιέσεις των δημοσιογράφων, ο Υπουργός δεν έγινε πιο συγκεκριμένος όσον αφορά πολιτικές και μέτρα για εξοικονόμηση ενέργειας στο υπάρχον κτιριακό απόθεμα, ούτε και για τον τρόπο επίτευξης των στόχων για τους οποίους έχει δεσμευθεί η χώρα. Ωστόσο απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» σημείωσε ότι προχωρά και θα έχουμε σύντομα ανακοινώσεις, τονίζοντας όμως ότι αποτελεί αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και ειδικότερα του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Χαρίτση.

Όσον αφορά το ζήτημα της αιρεσιμότητας του νέου ΕΣΠΑ για τα έργα εξοικονόμησης ενέργειας (αναθεώρηση ΚΕΝΑΚ, δείκτες βέλτιστων από πλευράς κόστους επιπέδων των ελάχιστων απαιτήσεων ενεργειακής απόδοσης για νέα και υφιστάμενα κτίρια και δομικά στοιχεία, ελάχιστες απαιτήσεις κτηρίων με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας – nZEB), η ηγεσία του Υπουργείου, χωρίς να δεσμευθεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, σημείωσε ότι εξελίσσεται καλά και ολοκληρώνεται σύντομα.

 

Πηγή: b2green.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.