Νέα | εξοικονομώ

Προδημοσίευση Οδηγού Νέου «Εξοικονομώ»: Δείτε το επίσημο κείμενο

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Με σημαντική καθυστέρηση σε σύγκριση με τις εξαγγελίες στελεχών του ΥΠΕΝ που προηγήθηκαν, έγινε η προδημοσίευση της συνοπτικής μορφής του οδηγού του επόμενου προγράμματος «Εξοικονομώ».

Το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του ΥΠΕΝ θα «τρέξει» το προσεχές φθινόπωρο. Και μάλιστα με μία σειρά από σημαντικές αλλαγές σε σύγκριση με τα προγράμματα που προηγήθηκαν.

Όπως είχε ενημερώσει και κατά την παρουσίαση του επερχόμενου κύκλου του «Εξοικονομώ» το ΥΠΕΝ, στο επόμενο πρόγραμμα καταργείται η σειρά προτεραιότητας ως κριτήριο επιτυχούς υποβολής της αίτησης και εισάγεται ένα σύστημα βαθμολογίας με συγκεκριμένα κριτήρια, ενώ καθιερώνεται λίστα επιλαχόντων, νέοι «κόφτες» στους προϋπολογισμούς & συγκεκριμένες επιλέξιμες παρεμβάσεις. Επιπλέον, απαιτείται η έκδοση Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου, η οποία και θα επιδοτείται.

Επιπλέον, ήδη γνωρίζουμε πως τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων υπαγωγής και το ποσοστό συμμετοχής τους στην τελική βαθμολογία, θα είναι τα ακόλουθα:

 • κόστος εξοικονόμησης ενέργειας, 50%
 • υφιστάμενη ενεργειακή κλάση, 5%
 • βαθμοημέρες θέρμανσης, 7%
 • παλαιότητα κατασκευής, 3%
 • ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα, 15%
 • πλήθος εξαρτώμενων τέκνων, 5%
 • μονογονεϊκή οικογένεια, 5%
 • μακροχρόνια άνεργος, 5%
 • ΑΜΕΑ, 5%.

Στο κείμενο που έχει η προδημοσίευση του οδηγού του «Εξοικονομώ» δίνονται στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τον τρόπο υπολογισμού της τελικής βαθμολογίας, τις επιδοτούμενες παρεμβάσεις, λεπτομέρειες που αφορούν σε ειδικές κατηγορίες κλπ.

Επιπλέον, ενόψει του οριστικού κειμένου του οδηγού του προγράμματος, το ΥΠΕΝ ενημερώνει πως θα δέχεται τις παρατηρήσεις των πολιτών για το πρόγραμμα μέχρι και την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου στο email [email protected], θέτοντας ουσιαστικά τα βασικά στοιχεία του προγράμματος σε διαβούλευση.

Δείτε ΕΔΩ την προδημοσίευση του Οδηγού.

Πηγή: b2green.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

 1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
 2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
 3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
 4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
 5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.