Νέα | εξοικονομώ

Νέο Εξοικονομώ: Η «χαμένη ευκαιρία» για τους υαλοπίνακες

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Τις θέσεις της επί της προδημοσίευσης του οδηγού του «Νέου Εξοικονομώ» απέστειλε στο b2green.gr η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων και Βιοτεχνών Υαλοπινάκων (Π.Ο.Ε.Β.Υ.), δίνοντας μεγάλη έμφαση στους υαλοπίνακες.

Συγκεκριμένα, στην τοποθέτησή της η Ομοσπονδία αναλύει τη «χαμένη ευκαιρία» της επιλεξιμότητας αντικατάστασης υαλοπινάκων μέσω του «Νέου Εξοικονομώ» για τις κατοικίες.

Αναλυτικά η επιστολή της Ομοσπονδίας:

«Προκλητική και στοχευμένη η απουσία της αυτόνομης δράσης για την αντικατάσταση των Υαλοπινάκων ως επιλέξιμη παρέμβαση, από έναν οδηγό προγράμματος συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε., όπως το «Νέο Εξοικονομώ». Μία δράση, δηλαδή, της οποίας θα μπορούσαν να επωφεληθούν χιλιάδες Έλληνες πολίτες, επιχειρήσεις και δημόσιοι φορείς. Και η οποία θα συνέβαλε καθοριστικά στην ενεργειακή θωράκιση της χώρας, με αναπτυξιακό πρόσημο και τη ραγδαία μείωση των ρύπων. Με τους υαλοπίνακες εξοικονομείται -από κάθε τετραγωνικό μέτρο υαλοπίνακα- έως και 120 κιλά CO2 ετησίως.

Γνωρίζοντας πρώτοι και έγκυρα τις εξελίξεις στον κτιριακό τομέα, διαπιστώνουμε ότι η χρήση των Υαλοπινάκων είναι πρωταρχικής σημασίας. Μάλιστα, ιεραρχείται στην παγκόσμια κοινότητα ως η Νο1 επιλέξιμη επέμβαση για την ενεργειακή θωράκιση των κτιρίων. Και αυτό διότι είναι ο ποταμός ροής της θερμότητας, τόσο ως προς την εκροή όσο και προς την εισροή υπέρυθρης ακτινοβολίας.

Επισημάνσεις της ίδιας της ΕΕ, υποδεικνύουν την ανάγκη θωράκισης του ενεργοβόρου κτιριακού τομέα, ως την ιδανική λύση για τη μείωση της εξάρτησής μας από την εισαγόμενη ενέργεια και ως έναν ισχυρό μοχλό ανάπτυξης, για κάθε χώρα μέλος. Γνωρίζουμε όλοι, ότι η μεγαλύτερη απώλεια στο κτίριο, προκύπτει από τους Υαλοπίνακες. Στη χώρα μας, το 60% της κατανάλωσης ενέργειας, πραγματοποιείται από το κτίριο».

Στην τοποθέτησή της, λοιπόν, η Ομοσπονδία, αναλύει τη «χαμένη ευκαιρία» της επιλεξιμότητας αντικατάστασης υαλοπινάκων μέσω του «Νέου Εξοικονομώ» για τις κατοικίες.

Απαραίτητα Πιστοποιητικά που συνοδεύουν τον Υαλοπίνακα

  • Τιμολόγιο, Δελτίο αποστολής με αναλυτικά τις περιγραφές των προϊόντων/συστημάτων
  • Δήλωση επίδοσης προϊόντων CE
  • Νόμιμη σήμανση CE
  • Πιστοποίηση καταρτισμένου Τεχνίτη
  • Δήλωση Συμμόρφωσης, Πιστοποιητικό ΠΟΕΒΥ

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.