Νέα | Κατασκευή

Εκτινάχθηκε στο 35% το κόστος κατασκευής στην οικοδομή

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Κατά 35% φαίνεται να έχει εκτιναχθεί το κόστος κατασκευής στην οικοδομή τον τελευταίο χρόνο, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην αγορά. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις, η κατασκευαστική δραστηριότητα έχει σταματήσει εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης στις τιμές των υλικών.

Ο Γενικός Διευθυντής Εργασιών της Dimand Real Estate Πάνος Παναγιωτίδης, μίλησε στο φετινό συνέδριο ακινήτων Prodexpo 2021. Έγινε ιδιαίτερη μνεία στο κόστος κατασκευής στην οικοδομή:

«Υπολογίζουμε ότι το κατασκευαστικό κόστος έχει αυξηθεί πάνω από 35% τον τελευταίο χρόνο. Αν δεν επιμεριστεί η πρόσθετη αυτή επιβάρυνση μεταξύ όλων των εμπλεκομένων (π.χ. επενδυτές, κατασκευαστές, προμηθευτές υλικών και τελικοί χρήστες), είναι δεδομένο ότι θα σταματήσουν πολλές επενδύσεις το προσεχές διάστημα. Hδη ξαναγράφονται από την αρχή όλα τα επιχειρηματικά πλάνα που έχουν εκπονηθεί».

Πιθανός εκτροχιασμός νέων επενδύσεων για αναπτύξεις ακινήτων και αναπλάσεις περιοχών θα ήταν ένα σημαντικό πισωγύρισμα για την κτηματαγορά. Σε μία περίοδο, μάλιστα, που αναμένεται ότι έχει εισέλθει σε έναν νέο κύκλο ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Ορφανό, διευθύνων εταίρο της Arbitrage Real Estate, χρειαζόμαστε πολλά μικρότερα «Ελληνικά». Δηλαδή όχι μόνο νέα κτίρια, αλλά κυρίως νέες αστικές αναπλάσεις, που να διαμορφώσουν νέες γειτονιές στην πόλη. «Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλά και παλιά βιομηχανικά κτίρια κατά μήκος του άξονα της οδού Πειραιώς Θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση».

Πηγή: b2green.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.