Κτηματολόγιο – Ηράκλειο: Ζητείται παράταση για τις σεισμόπληκτες περιοχές

Tags:

Ερείπια μετά το σεισμό στο Αρκαλοχώρι

Παράταση στις προθεσμίες για τις αναρτήσεις στο Κτηματολόγιο των ακινήτων στις σεισμόπληκτες περιοχές, ζητά με ερώτηση προς τα αρμόδεια υπουργεία ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου.

Αναλυτικά η ερώτηση για τις σεισμόπληκτες περιοχές και το Κτηματολόγιο:

«Κύριοι Υπουργοί,

Σας είναι γνωστό ότι η ευρύτερη περιοχή των Δήμων Μινώα Πεδιάδας, Αρχανών-Αστερουσίων αλλά και τμήματα των Δήμων Χερσονήσου, Βιάννου και Γόρτυνας, έχουν πληγεί από τους σεισμούς. Η διαδικασία καταγραφής και ελέγχου των κτιρίων που επλήγησαν είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Παρ’ όλα αυτά οι αρμόδιοι φορείς για τη σύνταξη του Κτηματολογίου προχωρούν την προβλεπόμενη διαδικασία, σαν να μην έχουν συμβεί οι σεισμοί και οι καταστροφές που αυτοί προκάλεσαν. Διαδικασία για την ανάρτηση των προσωρινών κτηματολογικών πινάκων για τις περιοχές που έχουν οριοθετηθεί ως σεισμόπληκτες.

Επειδή εκτός από την πανδημία και τον περιορισμό της δραστηριότητας που επιβάλλει η μετάλλαξη “Ο” υπάρχουν και ανυπέρβλητα προβλήματα για τις προαναφερόμενες περιοχές που βρίσκονται εντός των περιοχών που οριοθετήθηκαν ως σεισμόπληκτες.

Ερωτάστε κ.κ. Υπουργοί.

Προτίθεστε να παρατείνετε τη διαδικασία σύνταξης των κτηματολογίων και την προσεχή ανάρτηση των πινάκων για τα ακίνητα που είναι εντός περιοχών που έχουν οριοθετηθεί ως σεισμόπληκτες;».

ΚΥΑ για στεγαστική συνδρομή στο Δ. Μινώα Πεδιάδας

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο εκδόθηκε

η ΚΥΑ για τη στεγαστική συνδρομή που θα χορηγηθεί στους σεισμόπληκτους του Δήμου Μινώα Πεδιάδας για την αποκατάσταση ζημιών από τις σεισμικές δονήσεις της 24ης Ιουλίου και 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Με την εν λόγω απόφαση, που γνωστοποιείται από τη δημοτική Αρχή, οριοθετείται ως σεισμόπληκτη περιοχή το σύνολο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Ενώ ορίζεται πως το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια από τους σεισμούς του θέματος, αναλαμβάνει η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε.). Η ΚΥΑ για τη στεγαστική συνδρομή δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 4646/τχ Β/7-10-2021.

Πηγή: neakriti.gr