Νέα | Κτηματολόγιο

Κτηματολόγιο – Ηράκλειο: Ζητείται παράταση για τις σεισμόπληκτες περιοχές

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Παράταση στις προθεσμίες για τις αναρτήσεις στο Κτηματολόγιο των ακινήτων στις σεισμόπληκτες περιοχές, ζητά με ερώτηση προς τα αρμόδεια υπουργεία ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου.

Αναλυτικά η ερώτηση για τις σεισμόπληκτες περιοχές και το Κτηματολόγιο:

«Κύριοι Υπουργοί,

Σας είναι γνωστό ότι η ευρύτερη περιοχή των Δήμων Μινώα Πεδιάδας, Αρχανών-Αστερουσίων αλλά και τμήματα των Δήμων Χερσονήσου, Βιάννου και Γόρτυνας, έχουν πληγεί από τους σεισμούς. Η διαδικασία καταγραφής και ελέγχου των κτιρίων που επλήγησαν είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Παρ’ όλα αυτά οι αρμόδιοι φορείς για τη σύνταξη του Κτηματολογίου προχωρούν την προβλεπόμενη διαδικασία, σαν να μην έχουν συμβεί οι σεισμοί και οι καταστροφές που αυτοί προκάλεσαν. Διαδικασία για την ανάρτηση των προσωρινών κτηματολογικών πινάκων για τις περιοχές που έχουν οριοθετηθεί ως σεισμόπληκτες.

Επειδή εκτός από την πανδημία και τον περιορισμό της δραστηριότητας που επιβάλλει η μετάλλαξη “Ο” υπάρχουν και ανυπέρβλητα προβλήματα για τις προαναφερόμενες περιοχές που βρίσκονται εντός των περιοχών που οριοθετήθηκαν ως σεισμόπληκτες.

Ερωτάστε κ.κ. Υπουργοί.

Προτίθεστε να παρατείνετε τη διαδικασία σύνταξης των κτηματολογίων και την προσεχή ανάρτηση των πινάκων για τα ακίνητα που είναι εντός περιοχών που έχουν οριοθετηθεί ως σεισμόπληκτες;».

ΚΥΑ για στεγαστική συνδρομή στο Δ. Μινώα Πεδιάδας

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο εκδόθηκε

η ΚΥΑ για τη στεγαστική συνδρομή που θα χορηγηθεί στους σεισμόπληκτους του Δήμου Μινώα Πεδιάδας για την αποκατάσταση ζημιών από τις σεισμικές δονήσεις της 24ης Ιουλίου και 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Με την εν λόγω απόφαση, που γνωστοποιείται από τη δημοτική Αρχή, οριοθετείται ως σεισμόπληκτη περιοχή το σύνολο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Ενώ ορίζεται πως το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια από τους σεισμούς του θέματος, αναλαμβάνει η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε.). Η ΚΥΑ για τη στεγαστική συνδρομή δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 4646/τχ Β/7-10-2021.

Πηγή: neakriti.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.