Νέα | Ηράκλειο

Σεισμός – Κρήτη: Παροχή Στεγαστικής Συνδρομής με 80% επιδότηση από το κράτος

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Σε μία σεισμογενή χώρα, όπως η Ελλάδα, ο έλεγχος της στατικότητας των κτιρίων πρέπει να είναι η κύρια μέριμνά μας. Το ζήτημα αυτό αναδείχθηκε ξανά μετά τον δυνατό σεισμό μεγέθους 6 Ρίχτερ στο Ηράκλειο Κρήτης και τους εξίσου ισχυρούς μετασεισμούς που είχαν ως αποτέλεσμα την κατάρρευση δεκάδων σπιτιών. Ενώ είναι πάνω από 1.000 εκείνα τα σπίτια στο Αρκαλοχώρι και στην ευρύτερη περιοχή, που κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.

Γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση προχώρησε στην ανακοίνωση έκτακτων μέτρων στήριξης των σεισμόπληκτων, με ένα από τα πιο σημαντικά να είναι η παροχή στεγαστικής συνδρομής.

Για την Παροχή Στεγαστικής Συνδρομής προβλέπεται 80% επιδότηση από το κράτος. Το υπόλοιπο 20% αφορά δάνειο το οποίο θα είναι άτοκο. Η εγγύηση του δανείου θα είναι από το Ελληνικό Δημόσιο.

Η Στεγαστική Συνδρομή θα παρασχεθεί τόσο σε φυσικά όσο και σε νομικά πρόσωπα για την αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια από τον φονικό σεισμό που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 65χρονου άντρα. Η Στεγαστική Συνδρομή χορηγείται στους πληγέντες ιδιοκτήτες για την επισκευή ή ανακατασκευή των κτιρίων που καταστράφηκαν. Μάλιστα, σύμφωνα με ΚΥΑ των αρμόδειων Υπουργείων, οριοθετούνται οι πληγείσες περιοχές.  

Παράλληλα προβλέπεται η παροχή πρώτης αρωγής έναντι της  Στεγαστικής Συνδρομής μέσω της πλατφόρμας arogi.gov.gr.

Για τα σεισμόπληκτα νοικοκυριά:

  • Για κατοικίες που έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά, παρέχεται πρώτη αρωγή έναντι της Στεγαστικής Συνδρομής ύψους 14.000€.
  • Για κατοικίες που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και προσωρινά τουλάχιστον δεν μπορούν να κατοικηθούν, παρέχεται πρώτη αρωγή έναντι της Στεγαστικής Συνδρομής ύψους 8.000€.
  • Τέλος, για κατοικίες που έχουν υποστεί ελαφριές βλάβες και μπορούν να κατοικηθούν, προβλέπεται πρώτη αρωγή έναντι Στεγαστικής Συνδρομής ύψους 3.000€.

Με αντίστοιχο τρόπο παρέχεται πρώτη αρωγή έναντι Στεγαστικής Συνδρομής για λοιπά κτίσματα και επιχειρήσεις.

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.