Νέα | εξοικονομώ

«Εξοικονομώ 2021»: Εξετάζεται η παράταση στην ημερομηνία υποβολής αιτήσεων

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στο «Εξοικονομώ 2021» και την παράταση αυτής καλείται να εξετάσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το Τμήμα Δυτικής Ελλάδας του ΤΕΕ κατέθεσε σχετικό αίτημα. Ένα αίτημα, για παράταση στην υποβολή αιτήσεων στο πρόγραγραμμα «Εξοικονομώ 2021», που έχει ως βάση τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αναλυτικά το σχετικό αίτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Σκρέκα:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στη σελ. 61 του οδηγού ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021» προσδιορίζεται:

«…Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων μονοκατοικίας/μεμονωμένου διαμερίσματος ορίζεται η 13η Δεκεμβρίου 2021. Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων πολυκατοικίας ορίζεται η τρίτη (3η) εργάσιμη ημέρα μετά την λήξη υποβολής αιτήσεων μονοκατοικίας/μεμονωμένου διαμερίσματος. Η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων θα παρέχεται για χρονική περίοδο πενήντα (50) ημερών από την ημερομηνία έναρξης υποβολής.

Η παραπάνω ημερομηνία δύναται να τροποποιηθεί, εφόσον αυτό καθίσταται αναγκαίο στα πλαίσια λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. Στην περίπτωση αυτή η γνωστοποίηση νέας ημερομηνίας θα γίνει με σχετικές ανακοινώσεις στους επίσημους δικτυακούς τόπους του Προγράμματος και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας».

Σύμφωνα δε, με τα αναφερόμενα στην Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 81558/2021 (ΦΕΚ6290/Β/29-12-2021), “Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 06:00”, τίθενται έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία και για ιδιωτικές επιχειρήσεις όταν αφορά την προστασία εργαζομένων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με παροχή τηλεργασίας ή παροχή εργασίας σε χώρο εκτός επαφής με κοινό, όπου είναι εφικτό.

Πλέον πιστεύουμε ότι κατανοείτε και στο χώρο των μηχανικών εκτός των προβλημάτων που δημιουργούνται στην υποβολή αίτησης γενικότερα, δραστηριοποιούνται και πρόσωπα που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου και οι οποίοι έχουν αναλάβει την εκπόνηση αντίστοιχων προτάσεων στα οποία απαιτείται και η φυσική παρουσία για την άρτια εκπόνηση του έργου.

Κύριε Υπουργέ,

Λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερόμενα παρακαλούμε όπως προχωρήσετε σε παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων κατά ίδιο χρονικό διάστημα με αυτό της τήρησης των νέων έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας ήτοι τουλάχιστον μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου.

Παρακαλούμε όπως κάνετε αποδεκτό το αίτημά μας».

Πηγή: b2green.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.