Νέα | ενεργειακή αναβάθμιση

Σε ποιους δίνεται bonus 10% στο «Εξοικονομώ 2021»

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Εντός Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το «Εξοικονομώ 2021», όπως τόνισε η Γ.Γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου σε συνέντευξή της στο MEGA, αναφερόμενη και σε ένα bonus 10% που πρόκειται να δοθεί σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

«Υπάρχει ένα bonus 10% για τις πολυκατοικίες που θέλουν να αναβαθμιστούν στο σύνολό τους μέσω του Εξοικονομώ 2021» ανέφερε η κ. Σδούκου. Αυτό το bonus 10% αποτελεί μία σημαντική παράμετρο την οποία αποκάλυψε μέσα από τη συνέντευξή της για το Εξοικονομώ 2021 η Γενική Γραμματέας.

Παράλληλα, κάλεσε πολίτες και επαγγελματίες να μπαίνουν στην ιστοσελίδα του «Εξοικονομώ 2021» ώστε να ενημερώνονται: «Το πρόγραμμα ξεκινάει εντός του Νοεμβρίου. Προς το τέλος του μήνα. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ειδική ιστοσελίδα το exoikonomo2021.gov.gr που είναι στη διάθεση του κοινού για να δει όλες τις σχετικές πληροφορίες».

«Στα προηγούμενα προγράμματα άνοιγε η πλατφόρμα και αμέσως εξαντλούταν ο προϋπολογισμός. Τώρα η πλατφόρμα θα ανοίξει και θα μείνει ανοιχτή ένα μήνα για την υποβολή των αιτήσεων. Μετά θα γίνει μια συγκριτική αξιολόγηση των αιτήσεων με βάση κάποια κριτήρια», εξήγησε η ίδια.

Οι παρεμβάσεις smart home

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο smart home, μία από τις εργασίες που επιδοτούνται στο «Εξοικονομώ 2021»: «Έξυπνο σπίτι σημαίνει να έχεις αυτόματο φωτισμό, ή συστήματα αντλιών θερμότητας, συστήματα θέρμανσης – ψύξης.

Είναι οι γνωστές παρεμβάσεις που μπορούν στο σύνολό τους να επιφέρουν το ζητούμενο, την ενεργειακή αναβάθμιση και να μπορέσεις να αλλάξεις τρεις ενεργειακές κατηγορίες στο σπίτι στου. Για να μπεις στο Εξοικονομώ θα πρέπει να ανήκεις στην κατηγορία Γ’ και κάτω, και με τις παρεμβάσεις που θα κάνεις να ανέβεις τρεις κλάσεις πιο πάνω».

Τα ποσοστά επιδότησης και η δανειοδότηση

Τέλος, η κ. Σδούκου αναφέρθηκε και σε άλλες πληροφορίες σχετικά με το νέο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης που αφορά 50.000 νοικοκυριά:

«Ανάλογα με την εισοδηματική κατάσταση του καθενός λαμβάνει κάποιος το ποσοστό της επιδότησης, που είναι από 40 έως 75%. Το υπόλοιπο ποσό δηλώνεις στο πρόγραμμα πώς επιθυμείς να το καλύψεις, είτε με συμμετοχή σου, ή με τραπεζικό δανεισμό. Μπορεί κάποιος να πάρει προκαταβολή και να ξεκινήσει. Με την ολοκλήρωση του έργου πληρώνεται και το υπόλοιπο ποσό.

Στο κομμάτι του τραπεζικού δανεισμού δίνουμε τη δυνατότητα να επιδοτήσουμε τον τόκο του δανείου. Έχουμε και ειδική μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Δημιουργήσαμε ένα εγγυοδοτικό εργαλείο σε συνεργασία με τις τράπεζες και εγγυόμαστε την αποπληρωμή του δανείου».

Δείτε όσα είπε η κ. Σδούκου:

 

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.