Νέα | Εξοικονομώ

«Εξοικονομώ»: Υπαγωγή 7.016 αιτήσεων στο πρόγραμμα

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Εγκρίθηκε η υπαγωγή 7.016 αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» από την Επενδυτική Επιτροπή του Ταμείου «Εξοικονομώ».

Με αυτή την απόφαση, μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών με άμεσα οικονομικά και λειτουργικά οφέλη για τους πολίτες. Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν συγχρόνως στην τόνωση της αγοράς και των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, η Επενδυτική Επιτροπή ενέκρινε την υπαγωγή ακόμη 7.016 αιτήσεων, με συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό 180,56 εκατ. ευρώ. Συμπεριλαμβάνονται παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και λοιπών δαπανών απαραίτητων για την υλοποίηση των έργων. Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων που έχουν ενταχθεί, μετά και την παραπάνω απόφαση, ανέρχεται σε 33.288 σε σύνολο 39.272 αιτήσεων υπαγωγής, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 84,7% του συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού του προγράμματος.

Επιπλέον, η Επενδυτική Επιτροπή εξέτασε και ολοκλήρωσε εκκρεμότητες από τους προηγούμενους κύκλους του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ».

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημερώνει επίσης τους ενδιαφερόμενους πολίτες, μηχανικούς και συμβούλους έργων ότι από την Πέμπτη 1/7/2021 και ώρα 10 π.μ. ενεργοποιείται η ανάρτηση του Β’ ΠΕΑ και της αίτησης ολοκλήρωσης στο πληροφοριακό σύστημα του Προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ».

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το b2green.gr, υλοποιήθηκε και χρησιμοποιείται νέο check list στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος.

Έτσι η διαδικασία ελέγχου γίνεται απλούστερη και γρηγορότερη. Παράλληλα, διευκολύνει τους ωφελούμενους πολίτες, μηχανικούς και συμβούλους έργων.

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.