Νέα | εξοικονομώ

«Εξοικονομώ» – Σκρέκας: Προτεραιότητα για τα νοικοκυριά που έχουν άτομα με αναπηρία

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Σε προτεραιότητα για το νέο «Εξοικονομώ» μπαίνουν τα νοικοκυριά που έχουν άτομα με αναπηρία.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας κατά την ομιλία του στο 8ο Στρατηγικό Συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα και Αναπτυξιακή Προοπτική».

«Η ύπαρξη ατόμων με αναπηρία σε ένα νοικοκυριό συνεπάγεται υψηλότερες δαπάνες, θέλουμε να στηρίξουμε αυτά τα νοικοκυριά», είπε χαρακτηριστικά για το νέο «Εξοικονομώ».

Ταυτόχρονα ανέφερε ότι υπάρχουν και κάποια άλλα κριτήρια για την ένταξη ενός νοικοκυριού στο νέο πρόγραμμα. Η εν λόγω πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει για αιτήσεις το Σεπτέμβριο.

Πρόκειται για την παλαιότητα των κτιρίων, το μέγεθος της ενεργειακής αναβάθμισης, το εισόδημα των νοικοκυριών και το κλίμα της εκάστοτε περιοχής.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι το υπουργείο θα προχωρήσει και σε προκήρυξη προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας και για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προϋπολογισμού 450 εκατ. €. Στόχος να μειωθεί το ενεργειακό και το συνολικό κόστος παραγωγής τους και να γίνουν πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, για να επιτευχθεί η κλιματική ουδετερότητα χρειάζονται σοβαρές επενδύσεις σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο. Αυτές θα διασφαλίσουν τη σταθερότητα του συστήματος, ανανεώσιμες πηγές, αποθήκευση, δίκτυα μεταφοράς, διασύνδεση νησιών και δίκτυα διανομής.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Διαχειριστή Ανανεώσιμων Πηγών και Εγγυήσεων Προέλευσης, (ΔΑΠΕΕΠ), Γιάννης Γιαρέντης, τόνισε ότι: Ο Διαχειριστής που εκπροσωπεί 16-17.000 παραγωγούς ΑΠΕ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος συμμετέχων στην αγορά ενέργειας μετά τη ΔΕΗ. Μάλιστα έχει εξασφαλίσει την έγκαιρη πληρωμή των παραγωγών με απλοποιημένη διαδικασία.

Η επόμενη μεγάλη πρόκληση, είπε, είναι τα πράσινα πιστοποιητικά που πιστοποιούν ότι η ενέργεια που καταναλώνεται από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις ή διακινείται από τους προμηθευτές προέρχεται από ΑΠΕ.

Πηγή: b2green.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.