Νέα | εξοικονομώ

Σκρέκας για «Εξοικονομώ»: Ενεργειακή αναβάθμιση 600.000 κτιρίων έως το 2030

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Τους στόχους της κυβέρνησης για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μιλώντας στην ΕΡΤ την πρώτη ημέρα λειτουργίας του «Εξοικονομώ 2021».

Όπως τόνισε ο ίδιος, το νέο πρόγραμμα θα αποτελέσει το πρώτο βήμα του μεγάλου κύματος ενεργειακής αναβάθμισης που έχει προγραμματιστεί για τα επόμενα έτη. Έτσι θα «πετύχουμε τον εθνικό στόχο για το 2030 που προβλέπει την ενεργειακή ανακαίνιση 600.000 κτιρίων».

Στη συνέχεια, ο υπουργός είπε ότι «βάλαμε μια σειρά από κριτήρια όπως το ενεργειακό κόστος και κοινωνικά κριτήρια. Και ξεχωριστή κατηγορία για τα αδύναμα και ευάλωτα νοικοκυριά με 85% επιδότηση και του υπόλοιπο 15% δάνειο με την εγγύηση του κράτους».

«Τις επόμενες ημέρες θα λειτουργήσει 5ψήφιος αριθμός και πλατφόρμα ενεργειακής αλληλεγγύης έκτακτης ανάγκης. Θα δίνεται εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ για επανασύνδεση και αποπληρωμή ενός τμήματος του λογαριασμού. Στηρίζουμε ανεξαρτήτου εισοδήματος όλους τους καταναλωτές έως 300 Kh», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Σκρέκας σημείωσε επίσης ότι το «Εξοικονομώ 2021» είναι πιο κοινωνικά ευαίσθητο. Πιο δίκαιο και πιο αποδοτικό σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα.

«Καταργούμε τη χρονική ιεράρχηση στην αξιολόγηση των αιτήσεων, δίνουμε προτεραιότητα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και διαθέτουμε 100 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.

Το νέο πρόγραμμα θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας, με τη μείωση του ενεργειακού κόστους για τα νοικοκυριά και στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, με τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Τα έργα θα δώσουν μεγάλη ώθηση στον κατασκευαστικό κλάδο και την εθνική οικονομία με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Δείτε το video:

Πηγή: b2green.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.