Νέα | εξοικονομώ

«Εξοικονομώ»: Στο νέο πρόγραμμα οι σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Στον επόμενο κύκλο του «Εξοικονομώ» θα ενταχθούν οι σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης, με περαιτέρω ενίσχυση των πόρων κατά 5% για τις πληγείσες επιχειρήσεις, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής.

Μάλιστα, αναγνωρίζοντας την ανάγκη παροχής νέων κινήτρων σε αυτές τις περιοχές, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου, του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, η κυβέρνηση σχεδιάζει τη θεσμοθέτηση νέων κινήτρων σε αυτή την κατεύθυνση.

Ειδικότερα, όπως επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης, μέσα από το νέο κύκλο του προγράμματος «Εξοικονομώ», είναι πιθανόν να ενισχυθούν περαιτέρω οι σεισμόπληκτες επιχειρήσεις. Αυτές θα μπορούν να ενταχθούν στο ευνοϊκό καθεστώς των αυξημένων πόρων. Κάτι που ισχύει για τις απολιγνιτοποιημένες περιοχές και αυτές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές. Υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι, όσες επιχειρήσεις δεν έχουν απορροφήσει ούτε ένα ευρώ, μπορούν να κάνουν νέα αίτηση και να ενταχθούν στο νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Επί της ουσίας, η ένταξη των σεισμόπληκτων περιοχών στον επερχόμενο κύκλο του προγράμματος «Εξοικονομώ» και στο ευνοϊκό καθεστώς των αυξημένων πόρων, θα συνιστά αυτόματα είτε αύξηση των δικαιούχων των σεισμόπληκτων περιοχών, καθώς θα διαμοιραστεί επιπλέον 5% του συνολικού προϋπολογισμού του προγράμματος σε αυτές τις περιοχές είτε επιπλέον επιχορήγηση ανά δικαιούχο κατά 5%.

«Ειδικά το Υπουργείο Ανάπτυξης και η Ειδική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, βρεθήκαμε στο Αρκαλοχώρι από την πρώτη στιγμή με όλη μας την ομάδα και παραμένουμε μέχρι και σήμερα με παρουσία δικών μας μηχανικών και επιστημόνων. Θέλουμε να βοηθήσουμε αυτή την περιοχή να αναγεννηθεί όπως και της αξίζει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Οι σεισμόπληκτες περιοχές στο νέο κύκλο «Εξοικονομώ»

Όπως υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, «και για το “Εξοικονομώ” είμαι πολύ πρόθυμος σε επόμενο κύκλο να εντάξουμε και τις σεισμόπληκτες περιοχές στο ίδιο πλαίσιο που έχουμε τις πυρόπληκτες και την απολιγνιτοποίηση. Το θεωρώ δίκαιο. Κακώς δεν το κάναμε. Δεν είχε προβλεφθεί. Αλλά θα υπάρξει και επόμενος κύκλος ούτως ή άλλως».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, για τις πλειγείσες από τον σεισμό περιοχές, στο νέο «Εξοικονομώ» θα δεσμευτούν κατά 5% περισσότεροι διαθέσιμοι πόροι. Αυτό έχει προβλεφθεί και για τις περιοχές δίκαιης μετάβασης στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης και τις περιοχές που είχαν πυρκαγιές το καλοκαίρι. «Δεν είναι οι σεισμόπληκτες μέσα. Αυτό θα ήταν μία αρχή που θα μπορούσε να γίνει στον επόμενο κύκλο του “Εξοικονομώ”», ανέφερε ο υπουργός.

Πηγή: neakriti.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.