Νέα | εξοικονομώ

«Εξοικονομώ 2021»: Αυξάνεται η πίεση στο ΥΠΕΝ για παράταση της ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Ολοένα και περισσότερες είναι οι διαμαρτυρίες και οι επιστολές φορέων προς το ΥΠΕΝ που ζητούν παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021».

Αρχικά είχαμε την επιστολή – παρέμβαση του Τμήματος Δυτικής Ελλάδας του ΤΕΕ που ζητούσε παράταση για την υποβολή στο «Εξοικονομώ 2021». Σειρά έχει, σύμφωνα με το b2green.gr, το Τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου. Με επιστολή του ζητά αρχικά την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για το «Εξοικονομώ 2021». Επίσης, ζητά παράταση και για τη διαδικασία που αφορά στα αδήλωτα τετραγωνικά. Η προθεσμία έληξε στις 31/12/2021.

Αναλυτικά η επιστολή:

«…Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων μονοκατοικίας/μεμονωμένου διαμερίσματος ορίζεται η 13η Δεκεμβρίου 2021. Η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων θα παρέχεται για χρονική περίοδο πενήντα (50) ημερών από την ημερομηνία έναρξης υποβολής.…

Η παραπάνω ημερομηνία δύναται να τροποποιηθεί, εφόσον αυτό καθίσταται αναγκαίο στα πλαίσια λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. Στην περίπτωση αυτή, η γνωστοποίηση νέας ημερομηνίας θα γίνει με σχετικές ανακοινώσεις. Τόσο στους επίσημους δικτυακούς τόπους του Προγράμματος, όσο και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.»

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

Σύμφωνα δε, με τα αναφερόμενα στην ΚYA Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 81558/2021 (ΦΕΚ6290/Β/29-12-2021), “Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 06:00”, τίθενται έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία και για ιδιωτικές επιχειρήσεις όταν αφορά την προστασία εργαζομένων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με παροχή τηλεργασίας ή παροχή εργασίας σε χώρο εκτός επαφής με κοινό, όπου είναι εφικτό.

Πλέον πιστεύουμε ότι κατανοείτε πως στο χώρο των μηχανικών δραστηριοποιούνται και πρόσωπα που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν αναλάβει την εκπόνηση αντίστοιχων προτάσεων. Εκεί απαιτείται και η φυσική παρουσία για την άρτια εκπόνηση του έργου.

Λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερόμενα παρακαλούμε όπως προχωρήσετε σε παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων κατά ίδιο χρονικό διάστημα με αυτό της τήρησης των νέων έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας ήτοι τουλάχιστον μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα θα πρέπει να παραμένει η πλατφόρμα των αδήλωτων τετραγωνικών ανοιχτή (έληξε 31/12/2021), ώστε να μπορεί ο ωφελούμενος να κάνει τις διορθώσεις που απαιτούνται προκειμένου να υποβληθεί η πρόταση παρέμβασης του. Σε άλλη περίπτωση, οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα σπεύσουν την παρούσα χρονική στιγμή, να δηλώσουν το πραγματικό εμβαδόν των ακινήτων τους, κινδυνεύουν με υπερχρεώσεις».

Εν αναμονή, λοιπόν, των αποφάσεων του ΥΠΕΝ το οποίο δέχεται πιέσεις ώστε να δώσει παράταση στην καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης «Εξοικονομώ 2021».

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.