Νέα | εξοικονομώ

«Εξοικονομώ 2021»: Αρχές Δεκεμβρίου η έναρξη του προγράμματος

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Την έναρξη της υποβολής αιτήσεων για το «Εξοικονομώ 2021» ανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, αναφέροντας ότι το νέο πρόγραμμα θα ξεκινήσει αρχές Δεκεμβρίου. Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του περιβαλλοντικού νόμου.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι έτοιμη και αυτή τη στιγμή ήδη γίνονται δοκιμές σε αυτήν: «Η αλήθεια είναι ότι έχει καθυστερήσει 3 με 4 εβδομάδες από την αρχική εκτίμηση που είχαμε και το αρχικό ορόσημο το οποίο είχαμε προσδιορίσει να ανοίξει».

Ο ίδιος απέδωσε την καθυστέρηση σε κάποιους παράγοντες. Αφενός στην ανάγκη να προηγηθούν αυστηροί έλεγχοι στην πλατφόρμα. Στόχος να μην καταγραφούν προβλήματα ή να υπάρξουν όσο το δυνατόν λιγότερα. Και αφετέρου στο γεγονός ότι στο πλαίσιο της διαβούλευσης προέκυψαν κάποιες βελτιώσεις, οι οποίες ενσωματώθηκαν.

«Για αυτούς τους λόγους πιστεύουμε ότι τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα τεθεί σε λειτουργία» είπε ο κ. Σκρέκας.

Παράταση και στα άλλα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης

Παράταση παίρνει όμως και το αντίστοιχο πρόγραμμα για επιχειρήσεις και δημόσια κτίρια. Σύμφωνα με τον υπουργό, θα πρέπει να αναμένονται το πρώτο εξάμηνο του 2022: «Βέβαια έχουν προσδιοριστεί τα χρονικά ορόσημα και στο Ταμείο Ανάκαμψης. Νομίζω είναι το τρίτο τρίμηνο του 2022. Εμείς προσδοκούμε να ανοίξουμε νωρίτερα και αυτά τα προγράμματα».

Το «Εξοικονομώ 2021» είναι ένα πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης. Δίνει επιδότηση έως και 75% για εργασίες στο σπίτι και πρόκειται να αναβαθμίσει ενεργειακά 50.000 νοικοκυριά. Ωστόσο, θα πρέπει να τονίσουμε ότι το «Εξοικονομώ 2021», η έναρξη του οποίου θα γίνει αρχές Δεκεμβρίου, έχει σημαντικές διαφορές από τα προηγούμενα προγράμματα.

Καταργείται η χρονική ιεράρχηση των αιτήσεων και δημιουργείται λίστα επιλαχόντων. Παράλληλα, για πρώτη φορά, θα υπάρχει ξεχωριστός προϋπολογισμός ύψους 100 εκατ. ευρώ για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Το ΥΠΕΝ, επίσης, δίνει διαφορετική μοριοδότηση στις μονογονεϊκές οικογένειες, τους πολυτέκνους και τα νοικοκυριά με ΑμεΑ. Το σημαντικότερο κριτήριο θεωρείται η εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας βάσει του προτεινόμενου κόστους παρεμβάσεων.

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης με 632 εκατ. ευρώ. Μαζί με τη μόχλευση, θα κινητοποιηθούν συνολικά πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Το «Εξοικονομώ 2021», σύμφωνα με το b2green.gr, θα συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) για τη συνολική ενεργειακή αναβάθμιση 600.000 κτιρίων έως το 2030.

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.