Νέα | εξοικονομώ

Νέο «Εξοικονομώ»: Πρώτη αποτίμηση & στάση αναμονής για τον οδηγό

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Μία πρώτη αποτίμηση του νέου «Εξοικονομώ» 2021 έκανε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης Δημήτρης Λουρίκας, μετά τις σχετικές ανακοινώσεις από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την κατάργηση της χρονικής προτεραιότητας. Όμως τόνισε και την «ανάδειξη της επιστημοσύνης των μηχανικών», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι μηχανικοί κρατούν στάση αναμονής μέχρι και τη δημοσίευση του οδηγού του νέου προγράμματος. Ο οδηγός αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση. Ο οδηγός θα εξειδικεύσει τις βασικές αλλαγές που επέρχονται στο «Εξοικονομώ».

Όσα ωστόσο ανακοινώθηκαν από τον κ. Σκρέκα όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης απαντούν στις βασικές προτάσεις που είχαν καταθέσει ήδη από το πρώτο «Εξοικονομώ» τόσο το ΤΕΕ όσο και τα Επιμελητήρια προς την πολιτεία.  Μάλιστα κατατέθηκαν εκ νέου προσφάτως και δια μέσου της μόνιμης επιτροπής ενέργειας του ΤΕΕ. Μέσω ερωτηματολογίου συγκέντρωσε όλα τα προβλήματα και τις προτάσεις των μελών του ανά την Ελλάδα. Παράλληλα, αναφέρονται και οι λύσεις που πρότειναν. Όπως εξήγησε χαρακτηριστικά, φαίνεται ότι πολλά από αυτά «υιοθετήθηκαν» από πλευράς του Υπουργείο στο νέο πρόγραμμα.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό των θετικών του προγράμματος ο κ. Λουρίκας αναφέρθηκε στην απορρόφηση του συνόλου του εγκεκριμένου ποσού. Έκανε λόγο και για την ευκαιρία που δίνεται, ειδικά υπό τις υφιστάμενες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, στους πολίτες να πραγματοποιήσουν απαραίτητες ενεργειακές παρεμβάσεις στα σπίτια τους με γενναίες επιδοτήσει. Τέτοιου είδους παρεμβάσεις θα ήταν διαφορετικά αδύνατον να υλοποιηθούν.

Να ξεκινήσει άμεσα η προετοιμασία

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να ξεκινήσουν από τώρα την προετοιμασία του φακέλου τους, ειδικά σε ό,τι αφορά την ηλεκτρονική ταυτότητα.

Εν συνεχεία, επεσήμανε ξανά πως «ό,τι μπαίνει πλέον στον φάκελο θα αξιολογείται επομένως ας μην τα αφήσουν για την τελευταία στιγμή».

Κλείνοντας ο κ. Λουρίκας τόνισε ότι το θετικότερο όλων είναι: το γεγονός ότι κάθε χρόνο έως την απορρόφηση του συνόλου των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα δίνεται 1 δις ευρώ για αντίστοιχα του «Εξοικονομώ» προγράμματα. Για αυτό το γεγονός οι πολίτες θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι και να προετοιμάζονται.

Πηγή: paratiritis-news.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.