ΝΕΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ

Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για την Προδημοσίευση του Οδηγού που αφορά το νέο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης «Νέο Εξοικονομώ», με μία σειρά από σημαντικές αλλαγές που το διαφοροποιούν αισθητά σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα.

Όπως ήταν ήδη γνωστό και πλέον επίσημο από την πλευρά του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καταργείται η σειρά προτεραιότητας ως κριτήριο επιτυχούς υποβολής της αίτησης. Παράλληλα, εισάγεται ένα σύστημα βαθμολογίας με συγκεκριμένα κριτήρια, ενώ καθιερώνεται και η λίστα επιλαχόντων.

Αυτό που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε είναι ότι πλέον απαιτείται η έκδοση Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου η οποία και θα επιδοτείται.

Ο προϋπολογισμός του κύκλου θα ανέρχεται στα 632 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, το ποσοστό ενίσχυσης θα ξεκινά από το 40% και θα φτάνει στο 75%.

Τέλος, με τροπολογία που κατατέθηκε στο τελευταίο νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο, ενισχύεται ο ρόλος του ΤΕΕ στο «Νέο Εξοικονομώ». Πρόκειται να αναλάβει τη διαχείριση και υποστήριξη του πληροφοριακού συστήματος, τη διαχείριση και αξιολόγηση των αιτήσεων, των έλεγχο των δικαιολογητικών και πολλά άλλα.

Η υποβολή αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για το «Νέο Εξοικονομώ» αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2021.

Εν αναμονή, λοιπόν, της έκδοσης του τελικού Οδηγού για το «Νέο Εξοικονομώ».

Διαβάστε ΕΔΩ το ενημερωτικό φυλλάδιο σχετικά με το «Νέο Εξοικονομώ».

Δείτε ΕΔΩ την προδημοσίευση του Οδηγού.

Διαβάστε όλα τα νέα σχετικά με το πρόγραμμα ΕΔΩ.

 

Παρακάτω τα βασικά σημεία του προγράμματος.

Υψηλά έξοδα θέρμανσης – ψύξης;

Το σπίτι σας έχει προβλήματα όπως:

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον-Παλιά κουφώματα (μονά τζάμια και πλαίσιο χωρίς θερμοδιακόπτη)

Παλιά κουφώματα;

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον-Ελλιπής μόνωση εξωτερικών τοίχων και δώματος

Ελλιπής μόνωση εξωτερικών τοίχων και δώματος;

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον-Παλιά συστήματα θέρμανσης - ψύξης

Παλιά συστήματα θέρμανσης – ψύξης;

Διορθώστε τα προβλήματα και Μειώστε τα έξοδα με Επιδότηση έως 75%! 

Εγγραφείτε τώρα στο «Νέο Eξοικονομώ»

Εργασίες που καλύπτει το πρόγραμμα:

Νέο εξοικονομώ

Εάν θέλετε να κερδίσετε Επιδότηση έως και 75% για τις παραπάνω εργασίες, εγγραφείτε ΤΩΡΑ στο «Νέο Εξοικονομώ»!

Τα ποσοστά επιχορήγησης για το «Νέο Εξοικονομώ» φτάνουν έως και το 75% και κλιμακώνονται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και τον αριθμό των προστατευόμενων μελών. Ο προϋπολογισμός εργασιών αγγίζει μέχρι και τα 28.000 ευρώ.

Ποσοστά Επιδότησης Ανά Κατηγορία Εισοδήματος

 

Ποσοστά επιδότησης Νέο Εξοικονομώ

 

Τα Κριτήρια Μοριοδότησης

 

Νέο Εξοικονομώ ποσοστά μοριοδότησης

Προϋπολογισμός Έργου & Δανειοδότηση

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον-Προϋπολογισμός Εργασιών

Προϋπολογισμός Εργασιών

Έως 0,9€/εξοικονομούμενη κιλοβατόρα/τ.μ. με μέγιστο τα 28.000€.

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον-Προαιρετικό Δάνειο

Προαιρετικό Δάνειο

Το δάνειο, που δεν είναι υποχρεωτικό, μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 16.800€.

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον-Διάρκεια Δανείου

Διάρκεια Δανείου

Από 4 έως 6 έτη

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον-Επιδότηση Επιτοκίου

Επιδότηση Επιτοκίου

Για το δάνειο δεν πληρώνετε τόκους (άτοκο δάνειο)

Η εταιρεία μας είναι εξειδικευμένη σε όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για την ένταξή σας στο «Νέο Εξοικονομώ»! Εμείς αναλαμβάνουμε το σχεδιασμό του έργου σας, από την αρχή έως το τέλος, σε όλα τα επιμέρους στάδιά του. Εσείς κερδίζετε χρήμα, χρόνο, ενέργεια!

Εάν θέλετε παραπάνω πληροφορίες για το «Νέο Εξοικονομώ» συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

 

Εγγραφείτε τώρα στο «Νέο Eξοικονομώ»

Διαδικασία υποβολής αίτησης και ένταξης στο «Νέο Εξοικονομώ»

 
1

ΜΕ ΛΗΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ

Για να λάβει κάποιος δανειοδότηση της ίδιας συμμετοχής του για το «Νέο Εξοικονομώ», πρώτα πρέπει η αίτησή του για το πρόγραμμα να έχει γίνει δεκτή. Στη συνέχεια εκείνος ή ο σύμβουλος του προγράμματος κάνει αίτηση δανείου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην τράπεζα που επιθυμεί. Εφόσον εγκριθεί το δάνειο, προχωράει στην υλοποίηση των εργασιών.

ΧΩΡΙΣ ΛΗΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ

Σε αυτή την περίπτωση, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να καλύψει τα έξοδα συμμετοχής του με ίδια κεφάλαια. Έπειτα μπορεί να υλοποιήσει απευθείας τις εργασίες όταν γίνει δεκτή η αίτησή του στο πρόγραμμα.

 
2

ΜΕ ΛΗΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ / ΧΩΡΙΣ ΛΗΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ

Γίνεται η αυτοψία από τον Ενεργειακό Επιθεωρητή και εκδίδεται το 1ο ΠΕΑ. Ο ενδιαφερόμενος ή ο σύμβουλος έργου καταχωρεί στο πληροφοριακό σύστημα τα στοιχεία του πρώτου ΠΕΑ, τις παρεμβάσεις που έχει επιλέξει και το αντίστοιχο κόστος τους καθώς και τον ενεργειακό στόχο που θα πετύχει μετά την υλοποίηση των παρεμβάσεων. Καταχωρεί επίσης καθώς και λοιπά δικαιολογητικά που απαιτούνται. (Ε1, Ε9, εκκαθαριστικό κτλ)

 
3

ΜΕ ΛΗΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ / ΧΩΡΙΣ ΛΗΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ

Η αίτηση καταχωρείται ως «επιλέξιμη» ή «μη επιλέξιμη – απορρίπτεται». Στην περίπτωση που η αίτηση κρίνεται ως «μη επιλέξιμη – απορρίπτεται», ο ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει τα στοιχεία επισυνάπτοντας τα τυχόν ελλείποντα δικαιολογητικά. Καταρτίζεται λίστα υπαγωγής.

 
4

ΜΕ ΛΗΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ

Υπογράφεται η δανειακή σύμβαση με την τράπεζα και με αυτόν τον τρόπο ο Ωφελούμενος αποδέχεται τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα . Με την υπογραφή της δανειακής σύμβασης υπάρχει δυνατότητα εκταμίευσης ποσοστού 70% του δανείου, το οποίο αποτελεί προκαταβολή για την υλοποίηση του έργου.

ΧΩΡΙΣ ΛΗΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ

Ο Ωφελούμενος υποβάλει δήλωση αποδοχής της συμμετοχής του στο πρόγραμμα (και τους όρους αυτού). Προκαταβολή στους αναδόχους μπορεί να δοθεί μόνο από τα ίδια κεφάλαια (ποσό που δεν επιδοτείται), πριν ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις. Η τυχόν προκαταβολή γίνεται με τραπεζική κατάθεση.

 
5

ΜΕ ΛΗΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ / ΧΩΡΙΣ ΛΗΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ

Υλοποιούνται οι παρεμβάσεις, γίνεται δεύτερη αυτοψία από τον Ενεργειακό Επιθεωρητή και εκδίδεται το 2ο Ενεργειακό Πιστοποιητικό. Συγκεντρώνονται τα παραστατικά των αναδόχων και τα πιστοποιητικά υλικών που απαιτούνται από το πρόγραμμα.

 
6

ΜΕ ΛΗΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ

Καταχωρούνται στο σύστημα τα στοιχεία του Β’ ΠΕΑ και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, γίνεται ο έλεγχος επίτευξης του ενεργειακού στόχου που καθορίστηκε στην αρχή και εκταμιεύονται τα χρήματα απευθείας στους λογαριασμούς των αναδόχων.

ΧΩΡΙΣ ΛΗΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ

Καταχωρούνται στο σύστημα τα στοιχεία του Β’ ΠΕΑ και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, γίνεται ο έλεγχος επίτευξης του ενεργειακού στόχου που καθορίστηκε στην αρχή και εκταμιεύονται τα χρήματα απευθείας στους λογαριασμούς των αναδόχων. Τα ιδία κεφάλαια, καταβάλλονται στους αναδόχους με τραπεζική κατάθεση, ώστε να συμπληρωθεί ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου.

 

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ»

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον - Επικοινωνία