ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΙΙ 2020

Μέσα στο Φθινόπωρο του 2020 αναμένεται ο τρίτος κύκλος του προγράμματος “Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ”. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, κατόπιν σχετικών εντολών, καταρτίζουν τον οδηγό εφαρμογής και ταυτόχρονα εξετάζουν παρεμβάσεις για την απλοποίηση των διαδικασιών συμμετοχής. Ο προϋπολογισμός του νέου προγράμματος 2020 αναμένεται να φτάσει στα 400 εκατ. ευρώ και θα αφορά σε περίπου 30 χιλιάδες νοικοκυριά. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα εισοδηματικά κριτήρια θα κινηθούν περίπου στα ίδια επίπεδα με τον δεύτερο κύκλο. Τα ποσοστά των επιδοτήσεων κυμαίνονται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και όπως και στον πρώτο κύκλο αναμένεται να φτάσουν στο 70%.

Διαβάστε τα σχετικά τελευταία νέα πατώντας εδώ.

Παρακάτω τα βασικά σημεία του προγράμματος.

Υψηλά έξοδα θέρμανσης – ψύξης;

Το σπίτι σας έχει προβλήματα όπως:

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον-Παλιά κουφώματα (μονά τζάμια και πλαίσιο χωρίς θερμοδιακόπτη)

Παλιά κουφώματα;

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον-Ελλιπής μόνωση εξωτερικών τοίχων και δώματος

Ελλιπής μόνωση εξωτερικών τοίχων και δώματος;

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον-Παλιά συστήματα θέρμανσης - ψύξης

Παλιά συστήματα θέρμανσης – ψύξης;

Διορθώστε τα προβλήματα και Μειώστε τα έξοδα με Επιδότηση 70%! 
Εγγραφείτε ΤΩΡΑ στο Εξοικονομώ Kατ’ Οίκον!

Εργασίες που καλύπτει το πρόγραμμα:

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον

Εάν θέλετε νε κερδίσετε Επιδότηση έως και 70% για τις παραπάνω εργασίες, εγγραφείτε ΤΩΡΑ στο Εξοικονομώ κατ’ Οίκον!

Τα ποσοστά επιχορήγησης για το πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ’ Οίκον” φτάνουν έως και το 70% και κλιμακώνονται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και τον αριθμό των προστατευόμενων μελών, ενώ ο προϋπολογισμός εργασιών φτάνει μέχρι και 25.000 ευρώ.

Ποσοστά Επιδότησης Ανά Κατηγορία Εισοδήματος

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον-Ποσοστά επιδότησης ανά κατηγορία εισοδήματος

Προϋπολογισμός Εργου & Δανειοδότηση

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον-Προϋπολογισμός Εργασιών

Προϋπολογισμός Εργασιών

Έως 250€/τ.μ. με μέγιστο τα 25000€.

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον-Προαιρετικό Δάνειο

Προαιρετικό Δάνειο

Το δάνειο, που δεν είναι υποχρεωτικό,μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 25000€.

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον-Διάρκεια Δανείου

Διάρκεια Δανείου

Από 4 έως 6 έτη

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον-Επιδότηση Επιτοκίου

Επιδότηση Επιτοκίου

Για το δάνειο δεν πληρώνετε τόκους (άτοκο δάνειο)

Η εταιρία μας είναι εξειδικευμένη σε όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για την ένταξή σας στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»! Εμείς αναλαμβάνουμε το σχεδιασμό του έργου σας, από την αρχή έως το τέλος, σε όλα τα επιμέρους στάδιά του. Εσείς κερδίζετε χρήμα, χρόνο, ενέργεια!

Εάν θέλετε παραπάνω πληροφορίες για το Εξοικονομώ κατ’ οίκον συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας ή ανατρέξτε στις συχνές ερωτήσεις.

Για οδηγίες για τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν τα παραστατικά των εργασιών και ποια είναι τα πιστοποιητικά που τα συνοδεύουν, κατεβάστε το ενημερωτικό μας φυλλάδιο.

Εγγραφείτε τώρα στο Eξοικονομώ Κατ’ Oίκον!

Διαδικασία υποβολής αίτησης και ένταξης στο Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον

 
1

ΜΕ ΛΗΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ

Υποβάλλεται αίτηση από τον ενδιαφερόμενο ή από το σύμβουλο έργου του στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου. Παράλληλα, ο ενδιαφερόμενος, επιλέγει ηλεκτρονικά την τράπεζα που επιθυμεί για να διενεργηθεί έλεγχος της δυνατότητας δανειοδότησης. Εφόσον ο ενδιαφερόμενος λάβει θετική απάντηση δανειοδότησης από την τράπεζα, απευθύνεται σε Ενεργειακό Επιθεωρητή, για την έκδοση του 1ου Ενεργειακού Πιστοποιητικού.

ΧΩΡΙΣ ΛΗΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ

Υποβάλλεται αίτηση από τον ενδιαφερόμενο ή από το σύμβουλο έργου του στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου και απευθύνεται σε Ενεργειακό Επιθεωρητή, για την έκδοση του 1ου Ενεργειακού Πιστοποιητικού.

 
2

ΜΕ ΛΗΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ / ΧΩΡΙΣ ΛΗΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ

Γίνεται η αυτοψία από τον Ενεργειακό Επιθεωρητή και εκδίδεται το 1ο ΠΕΑ. Ο ενδιαφερόμενος ή ο σύμβουλος έργου καταχωρεί στο πληροφοριακό σύστημα τα στοιχεία του πρώτου ΠΕΑ, τις παρεμβάσεις που έχει επιλέξει και το αντίστοιχο κόστος τους καθώς και τον ενεργειακό στόχο που θα πετύχει μετά την υλοποίηση των παρεμβάσεων. Καταχωρεί επίσης καθώς και λοιπά δικαιολογητικά που απαιτούνται. (Ε1, Ε9, εκκαθαριστικό κτλ)

 
3

ΜΕ ΛΗΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ / ΧΩΡΙΣ ΛΗΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ

Η αίτηση καταχωρείται ως «επιλέξιμη» ή «μη επιλέξιμη – απορρίπτεται». Στην περίπτωση που η αίτηση κρίνεται ως «μη επιλέξιμη – απορρίπτεται», ο ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει τα στοιχεία επισυνάπτοντας τα τυχόν ελλείποντα δικαιολογητικά. Καταρτίζεται λίστα υπαγωγής.

 
4

ΜΕ ΛΗΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ

Υπογράφεται η δανειακή σύμβαση με την τράπεζα και με αυτόν τον τρόπο ο Ωφελούμενος αποδέχεται τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα . Με την υπογραφή της δανειακής σύμβασης υπάρχει δυνατότητα εκταμίευσης ποσοστού 70% του δανείου, το οποίο αποτελεί προκαταβολή για την υλοποίηση του έργου.

ΧΩΡΙΣ ΛΗΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ

Ο Ωφελούμενος υποβάλει δήλωση αποδοχής της συμμετοχής του στο πρόγραμμα (και τους όρους αυτού). Προκαταβολή στους αναδόχους μπορεί να δοθεί μόνο από τα ίδια κεφάλαια (ποσό που δεν επιδοτείται), πριν ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις. Η τυχόν προκαταβολή γίνεται με τραπεζική κατάθεση.

 
5

ΜΕ ΛΗΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ / ΧΩΡΙΣ ΛΗΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ

Υλοποιούνται οι παρεμβάσεις, γίνεται δεύτερη αυτοψία από τον Ενεργειακό Επιθεωρητή και εκδίδεται το 2ο Ενεργειακό Πιστοποιητικό. Συγκεντρώνονται τα παραστατικά των αναδόχων και τα πιστοποιητικά υλικών που απαιτούνται από το πρόγραμμα.

 
6

ΜΕ ΛΗΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ

Καταχωρούνται στο σύστημα τα στοιχεία του Β’ ΠΕΑ και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, γίνεται ο έλεγχος επίτευξης του ενεργειακού στόχου που καθορίστηκε στην αρχή και εκταμιεύονται τα χρήματα απευθείας στους λογαριασμούς των αναδόχων.

ΧΩΡΙΣ ΛΗΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ

Καταχωρούνται στο σύστημα τα στοιχεία του Β’ ΠΕΑ και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, γίνεται ο έλεγχος επίτευξης του ενεργειακού στόχου που καθορίστηκε στην αρχή και εκταμιεύονται τα χρήματα απευθείας στους λογαριασμούς των αναδόχων. Τα ιδία κεφάλαια, καταβάλλονται στους αναδόχους με τραπεζική κατάθεση, ώστε να συμπληρωθεί ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου.

 

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον - Επικοινωνία