Νέα | ενεργειακή κρίση

ΥΠΕΝ: Τρεις δράσεις για την ανακούφιση επιχειρήσεων από την ενεργειακή κρίση

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Τρεις δράσεις για την στήριξη των επιχειρήσεων σε ό,τι αφορά τον περιορισμό των επιπτώσεων από την ενεργειακή κρίση και εν γένει τη μεγάλη αύξηση του ενεργειακού κόστους ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σε διαδικτυακή εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε τις ακόλουθες δράσεις για το α’ εξάμηνο του 2022:

  • Πρόγραμμα «Εξοικονομώ» αποκλειστικά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  • Πρόγραμμα επιδότησης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στις στέγες των επιχειρήσεων. Μάλιστα, όπως σημείωσε, θα ανοίξει η πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ ακόμη και στις περιοχές με κορεσμένα δίκτυα, αλλά αποκλειστικά για την ένταξη των φωτοβολταϊκών των επιχειρήσεων.
  • Πρόγραμμα επιδότησης για την αντικατάσταση παλιών ενεργοβόρων συσκευών στις επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα κλιματιστικών μηχανημάτων. Το εν λόγω πρόγραμμα δεν θα επιδοτεί την αντικατάσταση συσκευών που συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία. Τέτοιο πρόγραμμα, σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης.

Αυτές είναι οι τρεις δράσεις του ΥΠΕΝ, προκειμένου να ανακουφιστούν οι επιχειρήσεις από την ενεργειακή κρίση.

Τέλος, ο ίδιος τόνισε ότι αναμένεται η απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού (DG Comp) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το αίτημα που έχει υποβάλλει η ελληνική κυβέρνηση να αυξηθεί στο 75% η επιδότηση της αύξησης στο ηλεκτρικό ρεύμα για ορισμένους ευάλωτους κλάδους. Σήμερα η επιδότηση ανέρχεται στο 50% της αύξησης. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός, η ελληνική κυβέρνηση έχει υποβάλει αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού προκειμένου να εγκριθεί η υψηλότερη επιχορήγηση.

«Έχουμε καταθέσει πρόταση στη γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο στόχος είναι για συγκεκριμένες επιχειρήσεις η επιδότηση να καλύπτει το 75% των αυξήσεων των τιμών ρεύματος, από το 50% που ήταν τον Ιανουάριο». Αυτό ανέφερε ο κ. Σκρέκας μιλώντας στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΕΑ. Προσέθεσε ότι η ελληνική πρόταση αφορά κλάδους που είναι πιο ευάλωτοι στο υψηλό ενεργειακό κόστος. Ανάλογα με την απάντηση της DGCOMP θα εξαρτηθεί και ο χρόνος εφαρμογής του μέτρου ενώ σε περίπτωση που οι Βρυξέλλες ανταποκριθούν άμεσα τότε η επιχορήγηση θα ισχύσει από το Φεβρουάριο.

Πηγή: moneyreview.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.