Νέα | ενεργειακή αναβάθμιση

Η ενεργειακή απόδοση των κτιρίων στο επίκεντρο

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Στην ανάπτυξη έργων ενεργειακής αποδοτικότητας σε όλη την Ελλάδα συμβάλλει το υπουργείο Εσωτερικών, όπως τόνισε ο Στέλιος Πέτσας στο υβριδικό στρογγυλό τραπέζι που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ με θέμα «ΟΤΑ και Συμβάσεις για Ενεργειακή Απόδοση με Μεικτή Χρηματοδότηση».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχουν αναληφθεί σε θεσμικό επίπεδο αναφορικά με την ενεργειακή απόδοση κτιρίων, αλλά και στα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ο κ. Πέτσας, σύμφωνα με το b2green.gr, στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόσκληση ΑΤ03 με έργα «πράσινης» οικονομίας του αναπτυξιακού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Σε αυτό έχουν ήδη ενταχθεί προτάσεις, συνολικού ύψους 83,7 εκατ. ευρώ. Ενώ αναμένονται οι εντάξεις και άλλων έργων. Οι περισσότερες από τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί -συνολικά από 139 δήμους της χώρας- θα βρουν χρηματοδότηση, είτε μέσω του «Αντώνης Τρίτσης», είτε με τη μεταφορά τους σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Σημείωσε ότι από τις έως τώρα ενταγμένες προτάσεις, με βάση τα στοιχεία των δικαιούχων, υπολογίζεται συνολική ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας περί τις 16.000.000 kWh. Η ενέργεια ισοδυναμεί με την ετήσια πλήρη κάλυψη ενός οικισμού 2.000 κατοίκων.

Σύσταση κοινής προπαρασκευαστικής ομάδας εργασίας

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στη σύσταση μίας κοινής προπαρασκευαστικής ομάδας εργασίας. Αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες, ανάμεσα στην ΚΕΔΕ, τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών. Βασικό αντικείμενο η αναμόρφωση και περαιτέρω ενίσχυση του χρηματοδοτικού φακέλου των ΚΑΠ. Η μόνιμη μείωση του επιτοκίου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Η βελτίωση της εισπραξιμότητας από τους δήμους των ληξιπρόθεσμων οφειλών τρίτων.

Μέσα σε αυτή την ομάδα, θα ενταχθούν δύο ακόμη βασικοί άξονες: η ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών που προκύπτουν από την αύξηση του ενεργειακού κόστους και των ανατιμήσεων, καθώς και το πώς θα αντισταθμιστεί η πρόσθετη επιβάρυνση που αναμένεται να προκύψει από την επιβολή του τέλους ταφής. Αυτό εφαρμόζεται από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με τη σχετική κοινοτική οδηγία, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.