Νέα | ενεργειακή αναβάθμιση

Ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών- παροχή οικονομικών κινήτρων

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου για την Ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών . Με τη σύνδεση των θεμάτων αυτών με τη φορολογία και την παροχή κινήτρων. Αυτό γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη:

«Εφέτος θα δώσουμε 105 εκατ. ευρώ για επιδόματα θέρμανσης σε κτίρια ενεργοβόρα χωρίς μονώσεις», ανέφερε. Προσέθεσε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του δημοσίου. Εκεί το κράτος χάνει τεράστια ποσά.

«Δυστυχώς οι φοροαπαλλαγές καταργήθηκαν από την χρήση του 2013, αλλά να ξεφύγουμε από τον κύκλο των πιέσεων και των προαπαιτούμενων. Να ανοίξουμε ένα κύκλο συζήτησης για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών» σημείωσε ο Αλεξιάδης.

Στην ερώτησή του ο κ. Μανιάτης υποστήριξε, ότι εάν δοθούν φοροαπαλλαγές έως του ποσού των 15.000 ευρώ για την Ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, θα υπάρξει μια απώλεια 95 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα έσοδα 305 εκατ. ευρώ από την έκδοση τιμολογίων και τον ΦΠΑ. Και δημιουργία 30 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας χωρίς δαπάνη του Δημοσίου. Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, επειδή το σύνολο σχεδόν των υλικών που θα χρησιμοποιηθεί, προέρχεται από ελληνικές επιχειρήσεις μπορεί να υπάρξει μόχλευση έως και 1,2 δισ. ευρώ με μεγάλα οφέλη για την οικονομία.

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.