Νέα | εξοικονομώ

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Νέα παρέμβαση για την καθυστέρηση στις εκταμιεύσεις

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Στα σοβαρά προβλήματα ρευστότητας που έχει προκαλέσει η καθυστέρηση στις εκταμιεύσεις του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» αναφέρεται η επιστολή του Επιμελητηρίου Αχαΐας προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Αναλυτικά η επιστολή για τις εκταμιεύσεις του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»:

«Κ. Υπουργέ,

Με την παρούσα αναφερόμαστε στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ. Το πρόγραμμα είναι απόλυτα επιτυχές όσον αφορά την επίτευξη των στόχων που είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Έχει επιφέρει και μεγάλη κινητικότητα στην αγορά και ιδιαίτερα στον τομέα των κατασκευών.

Όμως, επιθυμούμε να επισημάνουμε την μεγάλη καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί στην πληρωμή των επαγγελματιών από το ταμείο του προγράμματος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να προκαλεί σοβαρά προβλήματα ρευστότητας σε αυτή την κατηγορία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που ειδικά σήμερα, λόγω των συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία, είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε να εξετάσετε την δυνατότητα, άμεσης καταβολής αυτών των υποχρεώσεων, ώστε αντίστοιχα οι επιχειρήσεις να επιλύσουν τα προβλήματα ρευστότητας που έχουν.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

Πλάτων Μαρλαφέκας».

Η απάντηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας για τις εκταμιεύσεις του «Εξοικονομώ»

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό, η ΕΑΤ κατέθεσε στη Βουλή τις θέσεις της για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σε απάντησή της στη σχετική ερώτηση με θέμα τη «Δυσφορία πολιτών όχι μόνο εξαιτίας παράτυπων και αδικαιολόγητων καθυστερήσεων στις εκταμιεύσεις του “Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ”, αλλά και λόγω μη δανειοδότησης τους και ταυτόχρονου αποκλεισμού τους από το πρόγραμμα “Εξοικονομώ – Αυτονομώ”», η ΕΑΤ αναφέρει:

«Σε απάντηση της Ερώτησης 362/15-10-21 του Βουλευτή, Κυριάκου Βελόπουλου και σε ό,τι αφορά στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB), αναφορικά με την πορεία υλοποίησης των Προγραμμάτων «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον II (Α & Β Κύκλος)».

Πηγή: b2green.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.