Νέα | εξοικονομώ

Δύο νέα προγράμματα «Εξοικονομώ» έρχονται το καλοκαίρι

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Δύο νέα προγράμματα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» προανήγγειλε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «Παραπολιτικά», ο ίδιος τόνισε πως το ΥΠΕΝ είναι έτοιμο να ανακοινώσει όχι ένα, αλλά δύο προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι.

Χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι: «Το ένα θα αφορά στα νοικοκυριά και το άλλο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι συνολικές επενδύσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων θα ανέλθουν σε πάνω από 3 δισ. ευρώ την επόμενη πενταετία».

Τα κριτήρια των νέων προγραμμάτων «Εξοικονομώ»

Σε συνέχεια της απάντησής του, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έδωσε μία «γεύση» για τις ενδεχόμενες αλλαγές που θα υπάρξουν στα νέα προγράμματα του «Εξοικονομώ»

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην προτεραιότητα που θα δοθεί στα παλιά κτίρια, αλλά και σε εκείνα που βρίσκονται σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Όπως τόνισε, «για την επιδότηση των κατοικιών, θα δίνεται προτεραιότητα στα κτίρια με τη μεγαλύτερη ανάγκη ενεργειακής αναβάθμισης, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ των κριτηρίων της παλαιότητας του κτιρίου, του βαθμού της ενεργειακής απόδοσης και των βαθμοημερών – δηλαδή των ημερών ψύχους και υπερβολικής ζέστης.

Επίσης, για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, ως ενός βασικού πυλώνα της στρατηγικής μας, στον νέο κύκλο του προγράμματος θα στηρίξουμε σημαντικά τα ευάλωτα νοικοκυριά, τις πολυμελείς οικογένειες και εκείνες που έχουν μέλος με αναπηρία. Στόχος μας είναι η μείωση του αποτυπώματος των ενεργειακά φτωχών νοικοκυριών κατά 50% έως το 2025 και κατά 75% έως το 2030».

Το σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Σκρέκας στη συνέντευξη:

«Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα αλλάξει τη χώρα και θα οδηγήσει στην ανάταξη της οικονομίας μας και την ανθεκτικότητα της κοινωνίας.

Το 37% των πόρων του σχεδίου, όπως γνωρίζετε, θα διοχετευθεί σε «πράσινες» δράσεις και επομένως στη διαμόρφωση μιας νέας καθημερινότητας για όλους τους πολίτες. Και σε αυτές, βεβαίως, συγκαταλέγεται και το πολύ πετυχημένο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ».

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.