Νέα | εξοικονομώ

Γεωργιάδης: Διαγράφονται τα χρέη από προηγούμενα «Εξοικονομώ» σε πυρόπληκτους

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα, που μεταξύ άλλων έχουν σχέση με τα προγράμματα «Εξοικονομώ» και τα χρέη από προηγούμενους κύκλους, έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο MEGA.

Η συζήτηση στράφηκε γύρω από τα μέτρα που θα παρθούν για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας και της Αττικής. Ενώ την ίδια ώρα, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε και στο τι γίνεται για όσους είχαν χρέη από τα προηγούμενα «Εξοικονομώ».

«Έχουν ανακοινωθεί τα μέτρα. Ψηφίζουμε επέκταση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων κατά 500 εκατ. ευρώ.

Στις 18 Αυγούστου θα είναι σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα μπορούν να μπουν οι πληγέντες για να κάνουν αίτηση για την αποζημίωσή τους.

Η πρώτη καταβολή θα γίνει εντός δεκαημέρου από την αίτηση και με ελάχιστη γραφειοκρατία. Από το υπουργείο Ανάπτυξης θα διαγράψουμε όλα τα χρέη στους προηγούμενους κύκλους του “Εξοικονομώ” στις πληγείσες περιοχές Ιστιαία και Μαντούδι.

Ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα πάρουν αποζημιώσεις οι πληγέντες, σε αυτούς τους δήμους τα μέτρα είναι οριζόντια, ανεξαρτήτως αν έχουν πάθει ζημιά οι πολίτες. Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι ο κ. πρωθυπουργός επέλεξε πρόσωπο κοινής αποδοχής για να συντονίσει τις σχετικές ενέργειες για την αναγέννηση της περιοχής, τον κ. Μπένο», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στις αποζημιώσεις προς τους πυρόπληκτους.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ρωτήθηκε και για ποιο λόγο οι αποζημιώσεις δε φτάνουν στο 100% της ζημιάς που έχει προκληθεί.

Ο ίδιος απάντησε ότι: «Δίνουμε το 70% αποζημίωση στην επιχείρηση αν έχει καεί. Η επιχείρηση έχει και ένα βαθμό παλαιότητας, δεν είναι όλα καινούρια μέσα. Κρατικό χρήμα είναι, των φορολογουμένων. Θα δουν όλοι και θα μας κρίνουν. Τα μέτρα που πήραμε και η ταχύτητα εκταμίευσης θα είναι πρωτοφανής.

Να δεχτούμε τη σκληρότερη κριτική τότε, αν δεν γίνουν πράξη».

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.