Νέα | βεβαίωση μηχανικού

Τροπολογία για παράταση στη βεβαίωση μηχανικού

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα επιτρέπεται η κατάρτιση συμβολαιογραφικών πράξεων μεταβίβασης ακινήτων με απλή βεβαίωση μηχανικού μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2022 και όχι υποχρεωτικά με Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου, κατέθεσε το ΥΠΕΝ.

Η κατάθεση αυτής της τροπολογίας χαρακτηρίζεται από πολλούς δικαίωση του σκληρού αγώνα τόσο της ΠΟΜΙΔΑ όσο και άλλων οργανώσεων που κινητοποιήθηκαν σχετικά. Ζητούσαν, μεταξύ άλλων, την παράταση στη βεβαίωση μηχανικού και αυτό ήρθε μέσα από την παραπάνω τροπολογία.

Σύμφωνα με το b2green.gr, η ΠΟΜΙΔΑ επέμεινε μέχρι εσχάτων στο αίτημά της. Στόχος το ΥΠΕΝ να εναρμονίσει την πολιτική του με την πρωθυπουργική εξαγγελία για αφορολόγητες παροχές. Παράλληλα, επέμενε στη μηνιαία παράταση που έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών για συμβολαιογραφικές πράξεις με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες ακινήτων.

Η ΠΟΜΙΔΑ υπογραμμίζει το εξής:

«Ελπίζουμε ότι το παράδειγμα του κ. Σκρέκα και του κ. Ταγαρά θα ακολουθήσει και το Υπουργείο Εσωτερικών όσον αφορά την μηνιαία παράταση λειτουργείας της πλατφόρμας για τα αδήλωτα τετραγωνικά. Αλλά και για την αυτοδίκαιη παράταση ισχύος των πιστοποιητικών ΤΑΠ. Διότι διαφορετικά, πέρα από την άδικη ταλαιπωρία των πολιτών, οι Δήμοι της χώρας θα υποχρεωθούν να επανεκδώσουν εντός του Ιανουαρίου δεκάδες χιλιάδες πιστοποιητικά ΤΑΠ χωρίς να εισπράξουν  ούτε ένα ευρώ…».

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.